Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na dne mora v Egypte našli fantastický nález: Tu je dôkaz
Zdielať na
Video

Na dne mora v Egypte našli fantastický nález: Tu je dôkaz

Zdroj: FreePik

Vždy, keď sa objaví archeologická správa o Egypte, okamžite priláka obrovskú pozornosť verejnosti.

Egypt je krajina pyramíd, kde púšť stále ukrýva obrovské poklady. A vedci, archeológovia a odborníci vykonávajú vzrušujúce vykopávky, dokonca pátrajú po pyramídach, o ktorých existencii máme len slabé tušenie. Ale nielen hlbiny púšte, ale aj more je plné pokladov. V Egypte sa našli potopené mestá, ktoré boli spájali s bájnou Atlantídou, ale teraz sa v hlbinách mora našlo niečo celkom iné.

Podľa portálu The Archeologist boli v hlbinách Stredozemného mora objavené dva obrovské chrámy, ktoré sú dôkazom gigantickej kataklizmy, ktorá sa odohrala v Egypte. Jeden z dvoch chrámov patrí Afrodite a druhý egyptskému bohu Amonovi. Objav sa uskutočnil pri pobreží Alexandrie. Chrámy patrili mestu Herakles, ktoré má tisícročnú históriu. Kataklizma sa pravdepodobne odohrala v 2. storočí pred našim letopočtom. A v múroch chrámov sa našli neoceniteľné poklady.

Obrovská pokladnica okrem iného svedčí o nesmiernom bohatstve mesta.

Herakleion bol pred založením Alexandrie jedným z najdôležitejších prístavov v Egypte a jedným z najrušnejších v Stredomorí. Obrovské kataklizmy v delte Nílu nakoniec mesto zatopili, pričom so sebou odniesli množstvo cenných artefaktov a veľkú časť egyptskej histórie.

Objav tiež odhalil, že Egypťania dovolili Grékom zriadiť si v meste bohoslužobné miesta, a nájdené zbrane naznačujú, že v meste mohli žiť grécki žoldnieri.

Existuje teória, že mesto sa postupne potápalo pod hladinu mora, pričom neustále prílivové vlny a zemetrasenia skvapalňovali pôdu a budovy sa zrútili ako prvé.

Súvisiace články