Zatiahnuté
12°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Na dne mora našli päťsto rokov starý vrak v tvare lietajúceho taniera
Zdielať na
Video

Na dne mora našli päťsto rokov starý vrak v tvare lietajúceho taniera

Zdroj: Pixabay

Úžasný objav na dne mora, technika známa už v staroveku.

Vedci a odborníci pomerne často objavujú predmety, či už v hrobke alebo v obývaných oblastiach staroveku, ktoré na prvý pohľad vyzerajú, že predbehli svoju dobu v histórii. Stalo sa to aj vtedy, keď našli niečo, čo sa zdalo byť staré tisíce rokov, ale tvarom sa podobalo na naše lietadlo. Alebo v hrobke v Egypte, kde boli objavené hieroglyfy, ktoré sa podobali na naše súčasné vrtuľníky.

Nedávno na dne mora v Kalifornii sa našlo niečo v tvare lietajúceho taniera, o čom vedci zistili, že je to vynález zo 17. storočia, vlastne časť kotla, ktorý ale neslúžil ako hrniec, v ktorom sa varil guláš, ale ako potápačský zvon starý takmer päť storočí, v skutočnosti raná ponorka z roku 1600. A to je veľmi vzrušujúce, pretože vidíte, že ľudia už vtedy cestovali v ponorkách po dne morí. Mimochodom, vedci si mysleli, keď vyzdvihli nad hladinu fragment tohto predmetu,

že to bol obrovský hrniec na varenie.

V staroveku ho používali na záchranu pokladov z vraku potopenej lode. Neskôr ich používali na zber perál v Španielsku a výskumníci sa domnievajú, že všetko nasvedčuje tomu, že potápačský zvon, raná ponorka, je dielom vynálezcu Jerónima de Ayanza. Neskôr vedci našli aj písomné záznamy o tom, že potápačské zvony sa vyrábali v dielňach špeciálne na pomoc ľuďom pri potápaní pod vodou. Najstaršie záznamy o takýchto potápačských zvonoch pochádzajú zo 16. storočia. 

Takto vyzerali:

Súvisiace články