Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Neuveriteľný objav: Na dne mora v Japonsku našli neskutočne vyzerajúcu pyramídu
Zdielať na
Video

Neuveriteľný objav: Na dne mora v Japonsku našli neskutočne vyzerajúcu pyramídu

Zdroj: Pixabay

Na internete sa objavili šokujúce videá gigantickej stavby nájdenej na dne mora, ktorá vyzerá ako pyramída.

V Japonsku sa nachádza záhadné miesto, ktoré sa nachádza na okraji obývaných oblastí japonského súostrovia. Jonagumi je najzápadnejším obývaným bodom Japonska a nádherne vyzerajúcou časťou ostrovného štátu. Má 28 km2 a poskytuje domov pre približne 1 700 ľudí. K Japonsku bolo pripojené až v roku 1879, predtým patrilo k iným krajinám a ešte predtým bolo súčasťou kráľovstva Rjúkjú. Bol to nezávislý štát, ktorý si takmer 400 rokov udržal nezávislosť od všetkých vplyvov.

Jonaguni je známe nespočetným množstvom vecí, ale v posledných desaťročiach sa na japonskom území hovorí najmä o slávnych pamiatkach, pretože potápači objavili na dne mora úžasné veci. Ide o obrovské kamenné bloky, ktoré sú postavené po stupňoch a svojou konštrukciou naozaj pripomínajú egyptské alebo dokonca juhoamerické pyramídy.

Mnohí vedci sa domnievajú, že tieto útvary by mohli byť staré viac ako 2 000 rokov a že ich pravdepodobne vytvoril človek, civilizácia, o ktorej zatiaľ nevieme.

Mnohí, samozrejme, s týmito útvarmi okamžite stotožnili Atlantídu, alebo ju už na mnohých miestach označujú ako japonskú Atlantídu. Ale aj medzi odborníkmi sa stále vedú diskusie o tom, či ide o prírodné útvary, napríklad o zvláštne tvarované skalné útvary, alebo o umelé stavby, napríklad o pyramídy. Diskusia ešte nedospela k definitívnemu bodu a bude pokračovať aj v budúcnosti. Niektorí vedci pritom tvrdia, že okrem týchto štruktúr boli objavené kanály, ktoré by mohli naznačovať dávne a obývané osídlenie.

Súvisiace články