Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vedci otvorili milión rokov starú jaskyňu v Mexiku: Ani vo sne im nenapadlo, čo nájdu
Zdielať na
Video

Vedci otvorili milión rokov starú jaskyňu v Mexiku: Ani vo sne im nenapadlo, čo nájdu

Zdroj: Pexels/Mikael Root

Odborníkov, ktorí vstúpili do jaskyne, zachvátil údiv a šok.

Objavy v Mexiku sa zvyčajne spájajú s miestnymi pyramídami, skutočne starobylou civilizáciou, ktorá v krajine kedysi žila. Okrem toho sa v Mexiku nachádza najväčšia pyramída na svete, ktorá dnes ponúka návštevníkom dosť zvláštny pohľad. O tom, čo sa skrýva v mexických hlbinách, však často nepočujeme, hoci vedci prednedávnom objavili niečo úžasné. Bol to očarujúci zázrak, ktorý aj nafilmovali.

Jaskyni sa hovorí aj Kryštálová jaskyňa, je v nej veľa nádherných a obrovských kryštálov a hra svetla je úžasná. Akoby ste vstúpili do scény z Nekonečného príbehu, čas sa zastavil a každé želanie sa môže splniť. Je to síce rozprávka, ale skutočná. Jaskyňa je plná ligotavých stĺpov a nič na svete sa jej nevyrovná.

Ešte skôr ju objavili baníci, ktorí vykopali tunel do jej hlbín a ocitli sa v neuveriteľnom svete, kde teplota na niektorých miestach dosahovala 58 stupňov Celzia a vlhkosť vzduchu až 100 percent. To samo o sebe predstavovalo obrovský nápor na organizmus odborníkov a vedcov, ktorí mohli v jaskyni stráviť len krátky čas a skúmať útvary v takýchto podmienkach. Ochranné vybavenie bolo tiež málo užitočné.

Názory na jaskyne sa rozchádzajú, mnohí ich považujú za súčasť podzemnej siete, pričom sa objavujú aj názory, že súvisia so zabudnutou civilizáciou a sú akýmsi skrytým zdrojom energie. Takto jaskyňa vyzerá:

Súvisiace články