Zatiahnuté
Bratislava
Natália
6.10.2024
Objavili staroveké múmie: Z tajomstva, ktoré ukrývajú, sa vám obráti žalúdok
Zdielať na
Video

Objavili staroveké múmie: Z tajomstva, ktoré ukrývajú, sa vám obráti žalúdok

Zdroj: Pixabay

Záhada medových múmií je ohromujúca, je neuveriteľné, že ľudia boli kedysi niečoho takého schopní.

Vždy je zaujímavé, keď archeológovia objavia múmiu, pretože je zvyčajne stará stovky alebo tisíce rokov a ukrýva mnoho tajomstiev. Niekedy sa ľudia boja, že sa vynorí starodávna kliatba, ale niekedy sú aj samotní odborníci šokovaní tým, čo v niektorých sarkofágoch nájdu - no toto je ten druhý prípad, pretože prekvapil všetkých.

Nech to znie akokoľvek zvláštne, existujú takzvané medové múmie. Sú to pozostatky ľudí, ktorí boli v starovekej Arábii "uskladnení" v mede, v starostlivo uzavretom sarkofágu, kde zvyčajne odpočívali 100 rokov - kým ich nezjedli.

NA TO, ABY SA STALI MEDOVÝMI MÚMIAMI, POTREBOVALI ZVYČAJNE STARÝCH ĽUDÍ, STARŠÍCH AKO 70 ALEBO 80 ROKOV, KTORÍ SA OBETOVALI.

Počas posledných mesiacov svojho života konzumovali len med a medové prípravky, aby sa oddali nektáru včiel. Keď potom zomreli, uložili ich do sarkofágu naplneného medom, starostlivo zapečatili, na miesto ich odpočinku napísali dátum a "dozrievali" celé storočie. Pravdepodobne už vtedy vedeli, ako dobre dokáže med, dokonale izolovaný, uchovať veci, keďže aj dnes sa našli tisíce rokov staré plody zaliate medom, ktoré si dokonca zachovali svoju pôvodnú farbu.

Predpokladá sa, že ľudia v starej Arábii pred stovkami rokov vyrábali med, pretože hľadali tajomstvo večného života a verili, že konzumácia takýchto medových múmií dokáže všetko vyliečiť. Samozrejme, že sa tak nestalo, akokoľvek silno tomu verili, ale zato sa z toho stala jedna z najnechutnejších metód ľudstva, z ktorej sa dvíha žalúdok už len pri pomyslení.

Video o medových múmiách si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články