Skoro jasno
17°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Na Marse sa našiel objekt neznámeho pôvodu: Odborníci z NASA sú bezradní
Zdielať na
Video

Na Marse sa našiel objekt neznámeho pôvodu: Odborníci z NASA sú bezradní

Zdroj: Pixabay

Nájdený objekt nepochádza z Marsu.

Na Marse sa opäť podarilo odfotografovať niečo nezvyčajné, hoci v posledných rokoch sa tam objavilo niekoľko naozaj zvláštnych fotografií, ktoré upútali pozornosť verejnosti. Historická misia Perseverance a Curiosity ešte v budúcnosti prinesie niekoľko nepredvídateľne vzrušujúcich fotografií, to je isté.

Ale čo je to za fotografiu, ktorú NASA práve zverejnila a ani jej vedci nevedia s istotou povedať, čo to je?

Medzinárodná tlač začala nezvyčajný tvar fotografie nazývať akousi šiškou. Fotografiu zhotovil legendárny a kultový marsovský rover Perseverance. Odborníci s otáznikmi uviedli, že objekt pravdepodobne pochádza z vesmíru a na povrchu červenej planéty sa rozbil na niekoľko častí. Usúdili to na základe prítomnosti úlomkov hornín v okolí objektu v tvare šišky, ktoré majú podobnú farbu ako samotný deravý objekt.

Mohlo by teda ísť o veľmi zvláštne tvarovaný meteorit. Nebolo by to prekvapujúce vzhľadom na to, že Curiosity už v minulosti našiel niekoľko úlomkov meteoritov a v skutočnosti je marťanská krajina charakteristická aj objavmi zvláštne tvarovaných skál a kameňov, ktoré objavili tímy projektu Mars.

Tu je objekt zatiaľ neznámeho pôvodu a za snímkou sme vložili video zhromažďujúce zvláštne tvary nájdené na Marse, ktoré sú predmetom nespočetných legiend na internete:

Súvisiace články