Jasno
15°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Na Slovensku sa na oblohe objavil nevysvetliteľný jav: Okamžite sa stal svetovou senzáciou
Zdielať na
Video

Na Slovensku sa na oblohe objavil nevysvetliteľný jav: Okamžite sa stal svetovou senzáciou

Zdroj: Pixabay

V pravý čas na pravom mieste, tak sa podarilo zachytiť túto neuveriteľnú fotografiu.

Obloha sa s nami niekedy hrá veľmi zvláštnu hru, pretože len veľmi zriedkavo sa dejú zvláštne veci, ktoré sa jednoducho nedajú vysvetliť. Alebo odborníci a vedci môžu, pretože napríklad videnie tvárí v rôznych oblakoch alebo iných objektoch sa vedecky nazýva pareidólia. Je to istý druh evolučnej skúsenosti a pripravuje nás na nebezpečenstvo, robí nás ostražitejšími voči neznámemu. Na internete koluje nespočetné množstvo fotografií pareidóliových zvláštností.

V oblakoch často vidíme aj veľmi zvláštne veci, ktoré súvisia s nami ľuďmi. Napríklad keď si myslíme, že v týchto nebeských útvaroch vidíme oči alebo dokonca zvieratá. Existuje však veľmi zvláštny druh tvorby a vnímania oblakov, ktorého príkladov je na internete veľa, a to vtedy, keď na oblohe vidíme niečo, čo vyzerá ako anjeli.

Jeden z najpozoruhodnejších prípadov sa stal v Texase, keď Danny Ferraro s manželkou cestovali domov a uprostred oblohy sa objavilo nebeské zjavenie, ktoré vyzeralo ako anjel, dokonca aj svetlá za mrakmi túto ilúziu posilnili.

Ale najúžasnejšia fotografia anjela v oblakoch vznikla pred niekoľkými rokmi na Slovensku a tento obrázok sa stal svetovou senzáciou. Zhotovila ju zdravotná sestra Andrea Dikantová, keď sa hrala so svojimi deťmi. "Anjel" sa objavil na jesennej oblohe, keď zapadalo slnko, a dodal už aj tak neobyčajnému pohľadu zvláštny pruh svetla.

Veľkého nebeského návštevníka zaznamenali v obci Gerlachov v Tatrách. 

Ide o najbližší bod medzi zemou a oblohou vo Vysokých Tatrách, keďže Gerlachovský štít je najvyšším bodom Vysokých Tatier. Kliknutím TU si môžete pozrieť obrázok.

Súvisiace články