Jasno
15°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Záhadný objekt na oblohe v Rusku: Pribúdajú nové videá!
Zdielať na
Video

Záhadný objekt na oblohe v Rusku: Pribúdajú nové videá!

Zdroj: Pixabay

Moskovčania boli svedkami nezvyčajného úkazu.

Odkedy sa objavili mobilné telefóny s nahrávaním a kompletná multimediálna výbava vo vrecku každého z nás, YouTube zaplavujú videá nevysvetliteľných nebeských úkazov. Zrazu sa nečakane niečo stane, vytiahneme svoje malé prístroje a máme to zachytené všetko. Za pár minút to dokážeme nahrať na sociálnu sieť.

Nad Moskvou sa objavil zvláštny dymový prstenec, ktorý sa pri vznášaní krútil. Vyzeralo to naozaj strašidelne a na internete sa objavilo niekoľko videí tohto javu. Existuje niekoľko videí, takže pravdepodobne nejde o podvod a podobné pozorovania sme videli aj v iných častiach sveta. Samozrejme, objavenie kruhu okamžite vyvolalo tisíce dohadov od používateľov, pričom o vzácny jav, ktorý skutočne vyzerá trochu ako scéna z filmu CGI, sa začali živo zaujímať aj odborníci,

ALE MOHLO BY TO MAŤ SVOJE VYSVETLENIE.

Mnohé spravodajské weby o tom už neinformovali, ale viacerí obyvatelia uviedli, že úkazu predchádzal veľký zvukový tresk a nezvyčajný prstencovitý útvar bolo potom možné vidieť na oblohe. Nejde o ojedinelú udalosť, keďže podobná bola pozorovaná v roku 2014 nad hradom v Anglicku. Niektorí odborníci uviedli, že takéto javy možno pozorovať, keď sa plyny náhle uvoľnia cez malý ventilačný otvor, ale uviaznu vo víre v atmosfére.

Takto vyzeral tento vzácny jav:

Súvisiace články