Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kričiace múmie z masového hrobu odhaľujú hrôzostrašnú pravdu
Zdielať na
Video

Kričiace múmie z masového hrobu odhaľujú hrôzostrašnú pravdu

Zdroj: YouTube/P. José de Jesús Aguilar Valdés

Niektoré múmie boli pochované zaživa.

Každý už asi vie, že múmie sa nachádzajú nielen v Egypte, ale aj v iných častiach sveta. Mumifikované ľudské pozostatky sa našli okrem iného aj v Mexiku, ale jeden prípad odborníkov šokoval: na tvárach objavených tiel sa objavili desivé hrôzostrašné výkriky - a ukázalo sa, že to malo skutočne desivý dôvod.

Našli záhadný masový hrob plný týchto takzvaných kričiacich múmií, ktoré tam ležali neporušené približne v rokoch 1830 až 1950. Čoskoro vyšlo najavo, že tieto ľudské pozostatky uložili na jedno miesto z nejakého dôvodu, pretože v tom čase prebiehala prudká epidémia cholery, ktorá zabíjala toľko ľudí, že sa museli uchýliť k takýmto prostriedkom - báli sa šírenia choroby.

PODOBNÉ KRIČIACE MÚMIE SA NAŠLI NA CINTORÍNOCH, ÚDAJNE S TAKÝMITO TVÁRAMI KVÔLI OBROVSKÝM BOLESTIAM - ALE AJ PRETO, ŽE BOLI PRIRODZENE MUMIFIKOVANÉ, TAKŽE ICH KOŽA BOLA NATIAHNUTÁ CEZ LEBKY, PRETO TERAZ VYZERAJÚ TAKTO.

Tieto mŕtvoly s hrôzostrašnými výrazmi a držaním tela sa teraz nachádzajú v Múzeu múmií v Guanajuate, pretože v posledných desaťročiach, odkedy boli vystavené, sa stali turistickou atrakciou. Mnohé z múmií získali tak, že rodinní príslušníci si nemohli dovoliť platiť nájomné za pohrebné miesta, a tak boli jednoducho vykopané a odstránené zo svojich miest a skončili tu.

Výskumníci našli aj ľudské pozostatky s dosť znepokojujúcimi známkami toho, že osoba bola pochovaná zaživa. Žena bola pravdepodobne chorá a myslela si, že je mŕtva, ale nebola, prebudila sa v rakve a dokonca sa v agónii uhryzla - v posledných hodinách musela zažiť skutočné peklo na zemi.

Odborníci objavili aj tehotnú múmiu, ktorej nenarodené dieťa bolo dokonca mumifikované, 24-týždňový plod je údajne najmladšou múmiou na svete - obe zomreli na choleru.

Ak vás Múzeum múmií zaujalo, môžete si pozrieť toto video, v ktorom uvidíte hrôzy, ktoré ukrýva:

Súvisiace články