Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Podsvetné brány pohltili muža v spánku: Kam zmizol?
Zdielať na
Video

Podsvetné brány pohltili muža v spánku: Kam zmizol?

Zdroj: Twitter/Hillsborough Sheriff's Office

Susedia netušili, čo sa stalo vo vedľajšom dome.

Keď si ideme večer ľahnúť, asi všetci očakávame dobrý spánok, možno s peknými snami, a ráno sa zobudíme s pocitom sviežosti a odpočinku. Žiaľ, často sa musíme vyrovnať aj s nočnými morami, z ktorých jednu aspoň raz v živote zažil takmer každý. Je to tá, v ktorej sa nám sníva o nezastaviteľnom páde, ktorý sa skončí až vtedy, keď sa konečne prebudíme z nášho zlého sna. Pre jedného nešťastníka však nočná mora pokračovala aj potom.

Ešte v roku 2013 sa tento notoricky známy incident stal 37-ročnému Jeffovi Bushovi. Mužovho brata Jeremyho, ktorý žije v meste Seffner na Floride, uprostred noci zobudil Jeffov krik. Okamžite vyskočil z postele a bežal sa pozrieť, čo sa stalo, ale neočakával desivý pohľad na otvárajúce sa dvere bratovej spálne.

Na mieste, kde bývala izba, bola obrovská diera a všetok nábytok okrem mužovho matraca bol preč. Skočil do blatistej jamy, aby sa pokúsil nájsť brata, ale ocitol sa vo vážnom nebezpečenstve a zachrániť ho mohol len zástupca šerifa, ktorý prišiel včas. Smutnou zvláštnosťou tohto incidentu je, že susedia si celú vec nevšimli, pretože dom vtedy zvonku vyzeral neporušený.

Hasiči považovali oblasť za veľmi nebezpečnú, preto rýchlo upustili od ďalšieho pátrania a namiesto toho sa rozhodli dom zbúrať a dieru zasypať štrkom. Telo nešťastného muža sa nikdy nenašlo, ale IFL Science uviedol, že o niekoľko rokov neskôr sa brána priepasti opäť otvorila, prepadlina sa znovu otvorila ako večná pamiatka na dramatické udalosti.

Úrady z bezpečnostných dôvodov miesto uzavreli, ale, žiaľ, nikdy neviete, kde sa podobná udalosť môže odohrať. Pôda pod štátom Florida je zložená z vápenca s deravou štruktúrou, preto sa podobné prípady stávajú často. 

Súvisiace články