Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Youtuber si robil srandu z okoloidúceho: Ten ho postrelil
Zdielať na
Video

Youtuber si robil srandu z okoloidúceho: Ten ho postrelil

Zdroj: YouTube/NBCNews (screenshot)

Žartovné videá, v ktorých si tvorcovia obsahu uťahujú z človeka na ulici v štýle starých relácií ukrytých kamier v nádeji, že získajú sledovanosť, sú na YouTube veľmi populárne.

Amerického youtubera z Virgínie teraz pri natáčaní jedného takéhoto videa čakalo nepríjemné prekvapenie, keď na neho jeden z okoloidúcich, ktorých obťažoval, vytiahol zbraň.

Obeťou je mladý chlapec Tanner Cook, ktorý prevádzkuje kanál YouTube s názvom Classified Goons, kde svojich sledovateľov zabáva rôznymi kanadskými žartíkmi. Medzi ne patrí šokovanie vodičov Uberu falošnými zvratkami či pokusy odtlačiť cudzie vozíky v nákupných centrách.

Chlapec teda nie je žiadny začiatočník a nikdy sa zvlášť nezaoberal tým, ako veľmi môžu jeho vtipy nahnevať jeho obete, takže sa tak trochu dalo očakávať, že skôr či neskôr niekto na takýto žartík zareaguje neprimerane. A presne to sa stalo minulú nedeľu v obchodnom centre Dulles Town Center v meste Sterling v štáte Virgínia, kde 21-ročného youtubera strelil do hlavy 31-ročný Alan W. Colie.

Prípad zverejnil úrad šerifa okresu Loudoun, ale v záujme prebiehajúceho vyšetrovania sa podrobnejšie nevyjadril k tomu, o aký žart presne išlo. Colie bol zatknutý na základe obvinení z útoku s priťažujúcimi okolnosťami a zneužitia strelnej zbrane a Cook sa teraz zotavuje v nemocnici.

Youtuber uviedol, že išlo o obyčajný žart, ktorý útočník jednoducho prehnal, hoci, poznajúc profesionálnu minulosť tohto muža, si nie sme istí, či by to, čo on nazýva obyčajným žartom, znechutení vodiči Uberu takto klasifikovali.

Cook tiež uviedol, že tento incident ho neodradí od ďalšej tvorby obsahu, o čom sme od začiatku nepochybovali, už len preto, že vďaka incidentu sa jeho meno teraz pravdepodobne dozvedia státisíce ľudí, z ktorých značná časť bude určite jeho novými sledovateľmi.

Súvisiace články