Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fantastické odhalenie: Sú UFO návštevy vedcov z budúcnosti?
Zdielať na
Video

Fantastické odhalenie: Sú UFO návštevy vedcov z budúcnosti?

Zdroj: Gianluca Carenza/Unsplash

Oscarový režisér sa nebojí hovoriť o veľkej záhade ľudstva a budúcnosti.

Odkedy existuje svet, predstavivosť ľudí bola vždy uchvátená tým, čo sa nachádza tam vonku v nekonečnom vesmíre. Sme sami, alebo môžeme v obrovskom vesmíre nájsť aj iných? Každá mytológia a systém viery má na túto veľkú otázku vlastnú odpoveď, ale stále nie sme bližšie k jej vyriešeniu.

Našťastie nám neostáva nič iné, len nad touto záhadou rozmýšľať, pretože je to obľúbená téma takmer všetkých autorov vedecko-fantastickej literatúry a veda sa čoraz viac zaoberá odhaľovaním tajomstiev mimozemšťanov a iných záhadných pozorovaní.

Najobľúbenejším bodom konšpiračných teórií je, že vláda niektorých krajín, najmä Spojených štátov, ktoré sú superveľmocou na Zemi, o nej vie oveľa viac, než sa delí s verejnosťou. Mnohí sa domnievajú, že jedným z dôvodov utajovania môže byť snaha získať technologický náskok pred ostatnými krajinami spoluprácou s mimozemšťanmi. Ďalším populárnym vysvetlením je, že ľudstvo ešte nie je pripravené na možnosť stretnutia s mimozemšťanmi. Bol by to šok, keby sme sa dozvedeli, že nie sme sami. Okrem toho by sa náš pocit nadradenosti v okamihu vyparil, keby sme si uvedomili, o koľko vyspelejší sú naši návštevníci.

V každom prípade záhadných pozorovaní pribúda a mnohým je viac než podozrivé, že vláda USA podľa článku v The Times nedávno zvolala predstaviteľov viacerých svetových náboženstiev vrátane rímskokatolíckych kňazov, rabínov a imámov, aby diskutovali o vplyve stretnutia s mimozemským inteligentným druhom na ľudí a náboženstvá.

Svetoznámy režisér Steven Spielberg sa netají vlastným názorom na túto otázku, ktorá mnohých veľmi znepokojuje.

IndieWire informoval, že trojnásobný držiteľ Oscara sa podrobnejšie vyjadril k svojmu postoju k mimozemšťanom ako hosť v Late Night Show. Podľa jeho názoru je veľmi malá pravdepodobnosť, že sme jedinými inteligentnými bytosťami vo vesmíre. Je to jednoducho matematicky nemožné, ale pochybuje o tom, že by sa k nám mohli dostať iné vyspelé druhy. Tvrdí, že to nie je nemožné, len si to vyžaduje takú úroveň technológie, akú si ani nevieme predstaviť, napríklad cestovanie červími dierami.

Dôvod čoraz častejších záhadných pozorovaní a stretnutí v poslednom čase je však podľa neho úplne iný. Návštevníci k nám neprichádzajú z nekonečného vesmíru, ale z našej vlastnej budúcnosti. Je možné, že v ďalekej budúcnosti si ľudstvo splní dávny sen o cestovaní v čase a že to, čo vidíme na oblohe, sú v skutočnosti prístroje vyrobené budúcim ľudstvom.

Je možné, že nás navštívia antropológovia povedzme o 500 tisíc rokov neskôr, aby zmapovali svoju vlastnú minulosť a poskladali chýbajúce kúsky ľudskej histórie.

Je to fantastická myšlienka. Nehovoriac o tom, koľko nádeje by nám dala, pretože by to znamenalo, že história nášho druhu sa bude písať ešte veľmi dlho a prekoná všetky výzvy.

Súvisiace články