Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Našli na Antarktíde kolosálnu pyramídu? Odborníci vysvetľujú, čo skutočne vidíme na obrázkoch
Zdielať na
Video

Našli na Antarktíde kolosálnu pyramídu? Odborníci vysvetľujú, čo skutočne vidíme na obrázkoch

Zdroj: Pixabay

Teória je síce správna, ale vysvetlenie prezradí celú pravdu.

Existencia stavieb v tvare pyramíd mimo Egypta, krajiny, ktorá je známa ako rodisko pyramíd, nie je ničím novým. Pyramídy v Južnej Amerike, ktoré sa často nachádzajú uprostred džungle, sú pravdepodobne mnohým známe a mnohí možno vedia aj to, že takéto gigantické stavby sa nachádzajú v Číne a že vedci našli takéto stavby dokonca aj na dne mora, neďaleko Japonska.

Existuje však široko rozšírená teória, že takéto štruktúry existujú dokonca v Antarktíde. V minulosti (a dokonca aj dnes) boli takéto objavy ohlasované v novinách ako veľká novinka, pričom mnohí ľudia ohlasovali objav ako prevratný objav, ktorý všetko zmení a prepíše dejiny ľudstva. Pyramída je naozaj veľmi dobré kľúčové slovo, takže niet divu, že senzácia bola zaručená.

Pravdou však je, že ide len o útvary v tvare pyramíd, ktoré sa záhadne nachádzajú nielen v Antarktíde, ale aj v mnohých iných častiach sveta. Napríklad na Islande sa nachádza pohorie v tvare pyramídy. Hory v tvare pyramídy sa našli v Ellsworthovom pohorí v Antarktíde.

Ukázalo sa však, že sú úplne prirodzené, takže sa v skutočnosti môžu vyskytovať kdekoľvek vrátane Antarktídy. Odborníci dodali, že takéto vrcholy možno nájsť dokonca aj v Alpách v strednej Európe.

Takto vyzerá napríklad Matterhorn:

Súvisiace články