Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vŕtali do zeme do neuveriteľnej hĺbky a našli niečo strašidelné
Zdielať na
Video

Vŕtali do zeme do neuveriteľnej hĺbky a našli niečo strašidelné

Zdroj: Pixabay

Je nepredstaviteľné, že by niečo také mohlo existovať.

Peklo považujú veriaci za najstrašnejšie miesto sveta, ale pravdepodobne v neho veria aj tí, ktorí sa pravidelne neobracajú na Bibliu. Peklo je miesto, kam sa hriešnici dostanú po smrti, a to na veľmi dlhý čas alebo dokonca navždy.

Je zrejmé, že každý sa chce tomu miestu vyhnúť, preto pred stáročiami bolo skutočným odstrašujúcim príkladom pre ľudí páchajúcim zlo, keď im cirkvi kázali o diablovom sídle a ríši večného zatratenia.

Pred niekoľkými desaťročiami boli prekvapení aj vedci, keď sa v rámci jednej štúdie navŕtali hlbšie do vnútra Zeme ako kedykoľvek predtým. Zospodu počuli strašidelné, škrípavé, vrieskajúce zvuky, ktoré by mnohí určite pripísali dušiam horiacim v pekelnom ohni.

V roku 1970 urobili Sovieti prieskum na rusko-fínskych hraniciach a v rámci neho sa navŕtali do hĺbky viac ako 12 kilometrov. Potom zabalili niekoľko mikrofónov do žiaruvzdorného obalu, spustili ich do diery a podarilo sa im nahrať 17 sekúnd "pekelných" zvukov.

Šokujúce je, že diera existuje dodnes, zakrytá len krytom s presnou hĺbkou: 12 226 metrov. Samozrejme, získalo sa cez ňu množstvo cenných a vzácnych hornín, ktoré odvtedy zamestnávajú výskumníkov, ale verejnosť ostala v úžase, či sa vo vnútri našej planéty neskrýva niečo nadprirodzené.

Neskôr sa na 17-sekundovú zvukovú nahrávku podrobne pozrela jedna odhaľujúca stránka a dospela k záveru, že bola zmanipulovaná. Ukázalo sa, že do nej bolo primiešaných 20 - 30 zvukových ukážok z hororu Baron Blood z roku 1972, takže na pôvodnej nahrávke nebolo nič vzrušujúce.

Súvisiace články