Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Používali Rusi mimozemskú technológiu? Naozaj zostavili lietajúci tanier
Zdielať na
Video

Používali Rusi mimozemskú technológiu? Naozaj zostavili lietajúci tanier

Zdroj: Wikimedia

Na oblohe sa malo vznášať ruské UFO, nakoniec sa ho nepodarilo zrealizovať.

Krvavá vojna medzi Ruskom a Ukrajinou, ktorá vypukla 24. februára 2022, žiaľ, pokračuje. Vladimir Putin deň pred útokom vyhlásil, že je potrebné nájsť diplomatické riešenie, ale potom Rusko na úsvite zaútočilo na Ukrajinu.

Ukrajina dostáva veľa modernej útočnej techniky a Rusi sa snažia využiť všetko, čo majú. Ak by mali lietajúce taniere, môžeme si byť istí, že by sa v súčasnej situácii vznášali nad Ukrajinou.

Priaznivci konšpiračných teórií radi tvrdia, že Amerika pracuje s mimozemskou technológiou už od havárie UFO v Roswelli. Mali Rusi v minulosti prístup k takýmto veciam? To sa už asi nikdy nedozvieme, ale isté je, že v Sovietskom zväze by veľmi radi zostavili lietajúci tanier.

Projekt Ekip bol pôvodne súčasťou ruského vesmírneho výskumu, ale potom ho chceli začať využívať vo verejnej doprave. Keďže sa Sovietsky zväz rozpadol, ostalo len pri plánoch.

Projekt Ekip teda nebol určený na špionáž, ale ani na prepravu mimozemšťanov. Išlo o klasické lietadlo pripomínajúce lietajúci tanier s elipsovitým trupom, malými krídlami a malým chvostom, ktoré bolo skutočne určené na prepravu ľudí.

Isté je, že éra lietajúcich vozidiel ešte príde, ale Rusko v súčasnosti výrazne zaostáva. Vtedy Ekipu neverili, a preto preň nemohli nájsť investora, hoci mal potenciál. Špeciálny dopravný prostriedok by mohol pristáť aj na vode vďaka vznášadlu. Boli dizajnéri inšpirovaní UFO?

Súvisiace články