Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Podarilo sa Rusom chytiť mimozemšťana? Vypočúvali ho príslušníci štátnej bezpečnosti
Zdielať na
Video

Podarilo sa Rusom chytiť mimozemšťana? Vypočúvali ho príslušníci štátnej bezpečnosti

Zdroj: Wikimedia

Mimozemšťan zvaný Skinny Bob (Tenký Bob) údajne pricestoval na diplomatickú misiu.

K najznámejšej havárii UFO došlo vraj pri americkom Roswelli v roku 1947, počas ktorej boli údajne zajaté a monitorované mimozemské bytosti. Menej sa ale vie, že aj Rusi už chytili mimozemšťanov, len to nevytrubovali do sveta.

Mimozemšťan menom Skinny Bob bol strážený KGB (Komisia pre štátnu bezpečnosť) a pravdepodobne sa z neho snažili vytiahnuť čo najviac použiteľných informácií. Podivného tvora, ktorého nie je ťažké identifikovať ako mimozemšťana, dokonca nakrútil sovietsky vedec.

Veľkohlavý tvor sa skutočne presvedčivo pohybuje, na záberoch žmurká a má hrozne dlhé končatiny. S technikou tej doby by bolo dosť ťažké vyrobiť materiál, ktorý by vyzeral tak autenticky, ako napríklad pomocou preoblečeného muža alebo použitím robota, ktorý by zahral Tenkého Boba.

Kedy sa to všetko stalo?

Video bolo zverejnené v roku 2011 a zverejnil ho používateľ Redditu menom Ivan, ktorý poznamenal, že mimozemšťan priletel z hviezdneho systému Zeta Reticuli zo vzdialenosti 39 svetelných rokov a práve pristál v Rusku – netušíme však kedy.

Hovorí, že sa vydal na diplomatickú misiu, no na nahrávke sa zdá, že je skôr uväznený. Viacerí odborníci tvrdia, že má celkom humanoidný tvar, nie príliš exotický v porovnaní s tým, odkiaľ pochádza, čo by mohlo byť podozrivé.

"Zatiaľ nevieme povedať, či mimozemšťania chodia na dvoch nohách alebo majú veľké zelené oči."

- poukázal oxfordský výskumník Sam Levin na to, že netušíme, aké formy života sa mohli vyvinúť na cudzích planétach, takže nemôžeme vylúčiť žiadny vonkajší vzhľad. Ruské video teda môže byť rovnako skutočné ako falošné, čo znamená, že sme sa k vyriešeniu záhady opäť nedostali veľmi bližšie.

Súvisiace články