Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Našou Slnečnou sústavou mohol prejsť obrovský objekt v tvare kolesa: NASA sa to snaží popierať
Zdielať na
Video

Našou Slnečnou sústavou mohol prejsť obrovský objekt v tvare kolesa: NASA sa to snaží popierať

Zdroj: Pixabay

Ďalšie dôkazy o mimozemšťanoch?

Ezechiel je síce málo známy svojím menom, ale kresťanská cirkev ho radí medzi veľkých prorokov. Žil 6 až 700 rokov pred narodením Krista a upútal pozornosť svojimi neuveriteľnými víziami. Veril, že ak Jeruzalem odmietne konať pokánie, Boh ho zničí a koniec je blízko.

Medzi videniami tejto biblickej postavy vyniká jeho opis "voza na nebi". Videl búrku na rozľahlej piesočnatej pláni, ale ocitol sa uprostred niečoho úplne iného. Videl, ako sa k nemu blíži oblak, a spolu s ním počul stále silnejúci zvuk.

Z dnešného pohľadu nie je vylúčené, že Ezechiel mohol byť svedkom príletu nejakého mimozemského lietajúceho objektu. Potvrdzuje to aj jeho nezvyčajne podrobný opis štyroch bytostí v tvare človeka.

Ešte výnimočnejší je jeho opis objektov pozostávajúcich z dvoch do seba zapadajúcich kolies. Pohybovali sa alebo prechádzali z jedného smeru na druhý bez otáčania. Toto prorokovo pozorovanie možno prispelo k modernému vývoju takzvaného všesmerového kolesa, ktoré umožňuje lepšiu manévrovateľnosť.

Ezechiel musel tieto zjavenia považovať za prejavy Boha alebo anjelov, cherubínov, ktorí, samozrejme, mohli prísť na zem z neba na vozoch. K prorokovi sa obrátila aj jedna z nebeských bytostí, poverená úlohou varovať Izraelitov, aby poslúchali Pána.

Iní však túto teóriu úplne odmietajú a tvrdia, že Ezechiel, ktorý mal bohatú slovnú zásobu, mohol určite presne opísať vesmírnu loď v tvare disku a bytosti, ktoré z nej vystupovali, ak by to tak bolo, ale že opisoval cherubínsky trón nesúci Pána, ktorý bol len imaginárnou, symbolickou vecou.

Ezechielovo kontroverzné koleso je zaujímavé aj preto, že obrovský objekt, ktorý sa mu podobá, údajne nedávno preletel našou Slnečnou sústavou. NASA to označila za optickú chybu, ale veriaci v existenciu mimozemšťanov tomu určite neveria.

Americká vesmírna agentúra tiež priznala, že 20. februára 2020 bola svedkom zvláštnej anomálie, ale pochybovači nedokážu pochopiť, ako by tento jav, ktorý tvoria sústredné kruhy a čiary v tvare kríža, mohol byť odrazom planéty Venuša. Vzor je o to zaujímavejší, že ho nedávno vyfotografoval marsovský rover Curiosity na povrchu červenej planéty.

Súvisiace články