Oblačno
13°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Našla sa 1500 rokov stará Biblia: Obsahuje šokujúce veci
Zdielať na
Video

Našla sa 1500 rokov stará Biblia: Obsahuje šokujúce veci

Zdroj: Pixabay

Takmer úplne odporuje kresťanskému Svätému písmu.

Biblia je svätou knihou kresťanského náboženstva, ale nemôžeme si ju úplne privlastniť, keďže určité jej časti považujú židia a dokonca aj moslimovia za dôležité. Napríklad Korán uznáva Abraháma, Mojžiša a Ježiša ako prorokov.

Dnešné Písmo sväté sa formovalo počas mnohých storočí počas procesu nazývaného kanonizácia. To v podstate znamená výber textov, kresťanská komunita akceptovala niektoré spisy ako autentické, iné menej, a tie boli teda z Biblie vynechané.

Medzi evanjeliá boli napríklad zaradené len verzie Matúša, Marka, Lukáša a Jána, aj keď apoštol Tomáš mal tiež takúto knihu, ale bola klasifikovaná ako apokryf, ukrytá širokému okruhu veriacich a mohli ju čítať len zasvätení. Aj v nej existuje hmlistá zmienka o tom, že Mária Magdaléna nebola len nasledovníčkou, ale aj družkou a manželkou Ježiša.

A čo potom 1500 rokov stará Biblia, ktorá sa našla v Turecku a obsahuje niektoré veľmi heretické veci v kresťanskom zmysle? Podľa textu napísaného v aramejčine nebol Ježiš ukrižovaný, pretože bol „iba“ prorokom, ktorý predpovedal narodenie Mohameda, čiže v konečnom dôsledku vytvorenie islamského náboženstva.

Samozrejme, z tohto dôvodu Vatikán nevenuje príliš veľkú pozornosť knihe napísanej na koži zlatými písmenami, v ktorej by zmienka o Mohamedovi mohla byť dokonca vysvetlením, keďže prorok narodený v Mekke sa stal len zakladateľom náboženstva na začiatku 7. storočia.

Samozrejme, veľa ľudí sa tiež pýta, či je podivná Biblia skutočná, a niektorí dokonca s istotou tvrdia, že by to mohol byť produkt z 16. storočia. V tom čase, počas osmanskej expanzie, bolo zrejme cieľom Turkov spochybniť božský pôvod Ježiša, Najsvätejšej Trojice a samotný fakt ukrižovania a vykúpenia.

Súvisiace články