Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
NASA zverejnila desivé zábery: Boli zhotovené z vesmíru
Zdielať na
Video

NASA zverejnila desivé zábery: Boli zhotovené z vesmíru

Zdroj: NASA

Americká vesmírna agentúra zverejnila smutné zábery.

V uplynulom období boli takmer všetky časopisy a noviny zaoberajúce sa vesmírnou tematikou plné úspešných objavov misie NASA na Mars, zberu údajov a nálezov marťanského roveru Perseverance, ako aj jeho pozorovaní prispievajúcich k fantastickým vedeckým objavom. Teraz však NASA neohlásila ďalší veľký objav, no na YouTube zverejnila video, ktoré čitateľov zaručene šokuje.

Pred pár dňami bolo 21. výročie teroristického útoku z 11. septembra 2001 a NASA teraz opäť ukázala, ako tragédia vyzerala z vesmíru. Útok na Svetové obchodné centrum bol otvorením 21. storočia, osudovou udalosťou, po ktorej sa svet úplne zmenil, naše veci a naše koncepcie prešli náhlou zmenou. Niekto, kto si pamätá správy, na ne nikdy nezabudne a dokonca aj ten, kto si nepamätá iné dôležité veci, vám pravdepodobne presne povie, kde bol a čo robil. Bez ohľadu na to, ako dávno to bolo, vpálilo sa nám to do povedomia ako generačný šok.

Veda nazýva tento druh pamäte zábleskovou.

NASA zverejnila snímky, ktoré pred 21 rokmi urobil veliteľ Expedície 3 Frank Culbertson, ktorý bol v deň útoku na Medzinárodnej vesmírnej stanici. Keď sa o udalostiach dozvedel, okamžite začal fotografovať Zem z vesmíru, len čo sa vesmírna stanica dostala nad New York. Zábery vypovedajú o nepredstaviteľnom množstve tragédií, no všetko pozoruje z makrokozmu. Video bolo nahrané aj na YouTube, kde si môžete pozrieť snímky, ktoré špecialista nasnímal z vesmíru.

Súvisiace články