Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na Zemi objavili gigantickú dieru: Neuveríte, čo v tejto Pekelnej studni žije!
Zdielať na
Video

Na Zemi objavili gigantickú dieru: Neuveríte, čo v tejto Pekelnej studni žije!

Zdroj: YouTube/South China Morning Post

Legendárna studňa „Barhút“ sa nachádza v Jemene uprostred rozľahlej púšte v provincii al-Mahra. Vraj je to Bohom najnenávidenejšie miesto na zemi, tu začína hynúť svet a aj voda je tu najhoršia.

V púštnom údolí Barhút je obrovská diera s rozlohou viac ako 100 štvorcových metrov a hĺbkou viac ako 250 metrov. Závrt vyzerá ako studňa, ale určite nie je vytvorená človekom.

Legendy hovoria, že táto hlboká jama bola vykopaná pre džina jedného z kráľov Himyaritov, ktorý bol ešte vládcom starých čias a v diere ukrýval svoje poklady.

Iní veria, že tajomnú dieru vykopali preto, aby džinovi vytvorili väzenie.

Obyvatelia z okolia rozprávajú o studni veľa zvláštnych povestí, jednou z nich je, že keď v minulosti ľudia zažívali obdobie veľkého sucha, niekoho priviazali na lana a spustili do závrtu, aby priniesol vodu. Keď sa dostal do stredu studne, zdesene skríkol a prosil, aby ho odtiahli.

Keď ho vytiahli, mal len polovicu tela.

Hovorí sa tiež, že jeden pastier oviec položil svoje dieťa k studni a dieťa mihnutím oka zmizlo.

Hlboká studňa občas vydáva nepríjemný zápach a toxické výpary. Dno nie je vidieť kvôli tme, ale keď je slnko úplne kolmo nad kráterom, je vidieť zelenú vegetáciu, hoci nikto nechápe, ako môže niečo existovať v toxickej atmosfére a špinavej vode. A čo je najzaujímavejšie, vo vnútri studne žijú vtáky.

Vedci ešte nezačali so skúmaním tejto diery, takže o nej zatiaľ nemáme žiadne konkrétne poznatky.

Súvisiace články