Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tento rok bude mať najsexi umývanie auta všetkých čias 55 rokov
Zdielať na
Video

Tento rok bude mať najsexi umývanie auta všetkých čias 55 rokov

Zdroj: YouTube/Movieclips

Filmová klasika s Paulom Newmanom Frajer Luke – bola v amerických kinách predstavená v roku 1967. Film s väzenskou tematikou je sám o sebe zaujímavý a vzrušujúci, no obsahuje scénu, ktorá síce nemá nič spoločné s útekom alebo zabíjaním v sprche, ale za posledných 55 rokov zdvihla pulz miliónov mužov do nebies. Dokonca aj dnes je radosť sa na toto umývanie auta pozerať.

Hviezdami filmu Stuarta Rosenberga boli George Kennedy a Paul Newman na vrchole kariéry, no v skutočnosti si všetci zapamätali 27-ročnú blondínku, istú Joy Harmon, aj keď sa mladá herečka objavila iba v jednej krátkej scéne dvojhodinového filmu.

Joy sa na plátne objaví ako anonymné vidiecke dievča, ktoré sa rozhodne umyť DeSoto z roku 1941 stojace vedľa jej domu. V krátkych šatách vybehne do horúčavy, vytiahne vedro, špongiu, otvorí záhradný ventil a ide na to. Zaujímavé to začne byť vo chvíli, keď si blondínka všimne, že na ňu zíza celá plejáda vyhladovaných trestancov, a rozhodne sa mužov trochu podráždiť. Scéna je dusná, krutá, nezbedná, hravá a zároveň úžasne sexi, z veľkej časti vďaka Joyinmu neuveriteľne erotickému vyžarovaniu.

Režisér nemal pre herečku príliš veľa pokynov, čo Joy neskôr priznala:

Iba som umyla auto ako najlepšie som vedela, a trochu som sa zabavila so špongiou.

Nemohla tušiť ani to, že Rosenberg sa uchýlil k jednoduchému a krutému triku, vďaka ktorému boli reakcie mužských hercov okamžite autentické. Nahrávanie načasoval tak, že týždeň predtým zakázal prístup na nakrúcanie všetkým manželkám a priateľkám hercov. Tí nedostali žiadne pokyny, no ani neboli potrebné. Každý prehĺtajúci, oči otvárajúci, túžobný pohľad sa objavuje na ich tvárach vo svojej prirodzenosti, veľkolepé reakcie len ťažko mohli byť autentickejšie.

Ukážeme vám scénu, ktorú si v roku 1967 zamilovali všetci muži.

Joy Harmon sa ihneď po predstavení stala sexsymbolom. Dobová tlač neopomenula poznamenať, že herečka mala na tú dobu postavičku ako lusk.

Koncom 60. rokov bola ideálna veľkosť pŕs, pásu a bokov 90-60-90 a Joy sa pýšila číslami 104-56-91, ktoré jej nadelila príroda.

Dvadsaťpäťročná Joy Harmon na fotografii v source:Wikimedia

Nádherná Lucille, ako anonymnú krásku vo filme nazýva postava Kennedyho, po úspechu filmu Frajer Luke obmedzila účinkovanie vo filmoch a začiatkom 70. rokov definitívne zanechala herectvo a založila si rodinu. Mala tri deti a neskôr si v Burbanku v Kalifornii otvorila cukráreň s názvom Aunt Joy’s Cookies, ktorá dodnes funguje ako rodinný podnik.

Joy Harmon oslávi 1. mája tohto roku 82. narodeniny. Prajeme jej veľa šťastia a radosti a ďakujeme za krásne spomienky!