Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Kyjevský autoservis prerába ukoristené ruské ťažké zbrane
Zdielať na
Video

Kyjevský autoservis prerába ukoristené ruské ťažké zbrane

Zdroj: Wikimedia

Kyjevský autoservis pomáha vo vojne všade tam, kde je to možné: keďže Ukrajinci majú často poddimenzovanú palebnú silu, mechanici prerábajú pevné guľomety zajatých ruských bojových vozidiel na pechotné zbrane pre domobranu.

Je pomerne známy fakt, že Ukrajinci získali od začiatku ruskej invázie pomerne veľa ruských bojových vozidiel. Väčšina z vás si je asi tiež vedomá, že Ukrajinci výrazne zaostávajú za ruskými vojakmi, ktorí napadli ich krajinu, pokiaľ ide o palebnú silu. Autoservis v Kyjeve sa rozhodol pomôcť: ťažké guľomety odstránené z ruských vozidiel prestavajú tak, aby ich mohla používať ukrajinská pechota. Keďže to nie je ľahká úloha, je potrebný workshop a špecialisti.

Samozrejme, predtým, ako sa vôbec dostali k úlohe, naverbovali niekoľko inžinierov a technikov, museli sa zoznámiť s týmito zbraňami a potom vytvorili prvý funkčný prototyp. Teraz môžu prerobiť ľubovoľný počet zbraní a ich povesť sa dostala k tým, ktorí sú v prvej línii, ktorí odstraňujú tieto zariadenia z ruských bojových vozidiel a nosia ich ku nim do servisu.