Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
NASA úmyselne vyhodila do vzduchu jedno dopravné lietadlo
Zdielať na
Video

NASA úmyselne vyhodila do vzduchu jedno dopravné lietadlo

Zdroj: NASA

Ak ste doteraz nemali ani poňatia, odkiaľ čerpá Michael Bay to obrovské množstvo námetov ku svojim filmom, pozrite si tieto archívne zábery z roku 1984, na ktorých NASA spoločne s Americkým úradom pre letectvo naplánovali jednu z najefektívnejších leteckých katastrof vôbec.

Hneď na začiatku musíme sklamať všetkých milovníkov konšpiračných teórií, NASA totiž túto katastrofu oficiálne zverejnila už vopred, aby vďaka týmto cenným skúsenostiam prispela k väčšej bezpečnosti leteckej dopravy.

Špecialisti na pristávaciu dráhu umiestnili veľké množstvo kameňov a iných prekážok, takže plne natankovaný Boeing bez podvozku nemal prakticky žiadnu šancu. Palivo sa po pristátí vznietilo takmer okamžite a lietadlo sa zmenilo na obrovskú ohnivú guľu.

NASA

​Asi sa pýtate, kto bol ten šialenec, ktorý dobrovoľne nasmeroval tento obrovský kolos priamo do asfaltu? Aj keď my sme pôvodne tipovali Chucka Norrisa, podľa oficiálnych informácií bolo lietadlo riadené diaľkovo, takže sa na palube nachádzali len testovacie bábky, ktorým sa nejakým zázrakom, takmer nič nestalo.

NASA

​Ako vysvitlo, vďaka využitiu moderných technológií, sa do vnútra Boeingu nedostali dym ani plamene, takže testovacie figuríny z úplne zničeného lietadla vytiahli takmer neporušené.   

Súvisiace články