Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
7 rokov ju držal v krabici: Desivý príbeh ženy, ktorý nemá obdobu
Zdielať na
Video

7 rokov ju držal v krabici: Desivý príbeh ženy, ktorý nemá obdobu

Zdroj: Splash News

Nasledujúci príbeh je tak desivý, až znie neuveriteľne. Unesené dievča držal jej väzniteľ sedem rokov zavretú v debni pod posteľou. Von sa dostala len na hodinu denne, aby ju mohli znásilňovať a mučiť.

Coleen Stan mala 20 rokov, keď bola unesená. Je smutne známa ako „dievča v krabici“. Jej únosca ju takto zadržiaval dlhých sedem rokov a urobil si z nej sexuálnu otrokyňu. 

Spash News

​Devätnásteho mája 1977 sa chystala na oslavu k svojim priateľom a stopovala. Zastavilo jej auto, v ktorom sedel manželský pár spolu s malým dieťaťom. V Coleen to vzbudilo dôveru a do auta nasadla. Toto rozhodnutie sa jej stalo osudným. Už o pár minút neskôr Cameron Hooker, jej únosca, zišiel z cesty, priložil Coleen ku krku nôž, zviazal ju a na hlavu jej nasadil drevenú krabicu. Potom ju spolu s manželkou Janice previezli do svojho domu v Californii. Tam ju držali spútanú v drevenej debni, ukrytej pod posteľou. Von sa dostala len preto, aby ju znásilňovali, mučili a bili.

Únosca ju dokonca prinútil, aby podpísala zmluvu, podľa ktorej sa stáva jeho sexuálnou otrokyňou a majetkom.

Spash News

​Coleen sa napokon v roku 1984 podarilo utiecť, keď jej pomohla Cameronova manželka. Tá neskôr svedčila proti manželovi výmenou za zbavenie trestu. Počas procesu vyšlo na povrch, že u Coleen sa rokmi vyvinul tzv. Štokholmský syndróm, kedy sa obeť dôsledkom enormného stresu identifikuje so svojim väzniteľom.

Spash News

​Cameron Hooker bol napokon odsúdený na 104 rokov väzenia. Udalosť vyvolala veľký mediálny záujem a stala sa námetom pre niekoľko filmov. Coleen, ktorá má takmer 60 rokov, dnes napriek prežitej traume žije pokojný život so svojou rodinou.