Jasno
23°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Systém Android získa umelú inteligenciu od spoločnosti Google
Zdielať na

Systém Android získa umelú inteligenciu od spoločnosti Google

Pozrite si tiež archívne video o tom, ako umelá inteligencia vytvára jedálniček.

Budeme telefóny používať inak.

S príchodom systému Android 15 sa súčasťou mobilného operačného systému stane umelá inteligencia Gemini od spoločnosti Google, ktorá vám umožní používať zariadenie v rôznych aplikáciách.

Spoločnosť Google v utorok večer nielenže oznámila príchod nového druhu umelej inteligencie, ale zároveň oznámila, že do systému Android plne integruje technológiu Gemini, ktorú spoločnosť vyvíja. To umožní používateľom používať ho naprieč aplikáciami.

V praxi to znamená, že keď používateľ otvorí aplikáciu, môže Gemini spustiť stlačením tlačidla nad aplikáciou. Riešenie umožní vykonávať dotazy a akcie súvisiace s konkrétnou témou. Ak sa napríklad spustí chatovacia aplikácia s umelou inteligenciou, potom sa môže odoslaný obrázok/meme použiť na vyhľadávanie ďalších podobných.

Spoločnosť Google demonštrovala novú funkciu pomocou aplikácie Správy v telefónoch so systémom Android a služby Gmail. Keďže Gemini integrovaná do systému Android sa k používateľom dostane so systémom Android 15, dá sa predpokladať, že bude k dispozícii na používanie najprv v podaplikáciách Google.

Spoločnosť ukázala aj ďalšiu novú funkciu. Nazýva sa Ask This Video (Spýtajte sa tohto videa) a umožňuje používateľom klásť umelej inteligencii otázky týkajúce sa videa na YouTube a chatbot na ne musí odpovedať.

Podľa spoločnosti práve začíname vidieť, ako AI bežiaca na zariadení zmení možnosti mobilných zariadení a spôsoby ich používania.

Súvisiace články