Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lewis Hamilton vysvetlil, aké posolstvo nesie nápis na jeho prilbe
Zdielať na

Lewis Hamilton vysvetlil, aké posolstvo nesie nápis na jeho prilbe

Zdroj: Puma

Športová značka Puma urobila rozhovor s britským pilotom Lewisom Hamiltonom v rámci kampane Only See Great, ktorá šíri posolstvo nádeje, optimizmu a viery v seba samého. Podľa spoločnosti je taká myšlienka po roku, ktorý mnohí považujú za jeden z vôbec najťažších, obzvlášť dôležitá.

Počas rozhovoru ku kampani, ktorá okrem iného priniesla aj špeciálnu edíciu závodných topánok Speedcat Pro Spectra, sa Lewis Hamilton rozhovoril aj o slogane Still I Rise, ktorý hrdo nosí na svojej prilbe, ale aj vytetovaný na chrbte: „Sledoval som svojho postihnutého brata, ako padá a dvíha sa. Skúšal to znova a znova a ani raz sa nesťažoval. Aj ja som na svojej ceste niekoľkokrát zakopol. Moja mantra Still I Rise znamená, že som vždy dosiahol vytýčený cieľ bez ohľadu na to, koľkokrát som bol na dne,“ uviedol jazdec Mercedesu.

Puma

​„Až do minulého roka som nevedel, ako bude môj odkaz vyzerať,“ rozhovoril sa Brit ďalej na tému vlastnej motoristickej kariéry. „Budú na mňa ľudí spomínať ako na najlepšieho jazdca všetkých čias? Šampionát je super, ale aká je pointa? Dúfam, že keď sa ľudia za desať alebo dvadsať rokov obzrú, uvidia, že vďaka mne je šport viac rozmanitý.“

Už teraz vieme, že na Lewisa Hamiltona bude spomínať ako na niekoľkonásobného majstra sveta Formuly 1, ktorý v rade rekordných zápisov dokázal pokoriť aj ikonického Michaela Schumachera. Aktuálne má na svojom konte sedem titulov, tento rok môže pridať ôsmy, pokiaľ sa mu v posledných dvoch pretekoch sezóny podarí predstihnúť teraz prvého Maxa Verstappena.