Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vydieranie nahými fotkami končí: Instagram zakročil
Zdielať na

Vydieranie nahými fotkami končí: Instagram zakročil

Pozrite si tiež archívne video o problémoch na sociálnych sieťach.

Testuje sa nové riešenie so špeciálnou ochranou pre osoby mladšie ako 18 rokov.

Najpopulárnejšie sociálne siete neustále bojujú so sexuálnym obsahom aj zneužívaním. Obrovským problémom je, že mnohí ľudia používajú nahé fotografie a videá na vydieranie, čím spôsobujú nepozorným používateľom nenávratné škody.

Preto sa tomu Instagram teraz snaží zabrániť novým riešením, ktoré má rozmazávať nahé fotografie v správach. Toto bude na platforme automaticky povolené pre osoby mladšie ako 18 rokov.

Instagram, ktorý je súčasťou spoločnosti Meta, tak nielen robí, ale ponúka aj ďalšie bezpečnostné tipy na pomoc najzraniteľnejšej vekovej skupine, ktorá tak môže získať užitočné rady, ako sa vyhnúť zneužitiu. Okrem iného bude používateľov informovať aj o tom, že snímky obrazovky ich správ môžu byť kedykoľvek zhotovené a odoslané nepovolaným osobám.

TYPICKOU FORMOU VYDIERANIA JE, KEĎ FALOŠNÝ POUŽÍVATEĽ POŠLE OBETI NAHÚ FOTOGRAFIU A POŽIADA JU O OPÄTOVANIE. PO PRIJATÍ FOTOGRAFIE VZNESIE POŽIADAVKY A VYHRÁŽA SA JEJ ZDIEĽANÍM.

Okrem toho zvyčajne nejde o trestné činy páchané jednotlivcami, ale gangmi zločincov, ktorí sa špecializujú na vydieranie obetí. Očakáva sa však, že Instagram využije umelú inteligenciu na úspešné potieranie páchateľov.

TVRDÍ, ŽE BUDE CHRÁNIŤ POUŽÍVATEĽOV NIELEN PRED ZLOČINCAMI, ALE AJ PRED NEVYŽIADANÝMI SPRÁVAMI SEXUÁLNEHO CHARAKTERU. BOLO ZDÔRAZNENÉ, ŽE MOŽNOSŤ JEJ ZAPNUTIA JE PRE DOSPELÝCH VOLITEĽNÁ.

Instagram plánuje zaviesť aj ďalšie opatrenia na odhaľovanie podozrivých signálov a včasné varovanie používateľov, ktorí môžu podvodníkov, samozrejme, nahlásiť. Platforma uviedla, že v budúcnosti bude spolupracovať aj s ďalšími veľkými technologickými spoločnosťami na boji proti zneužívan

Súvisiace články