Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Napíšte Google odzadu: Čo sa stane, vám vyrazí dych
Zdielať na

Napíšte Google odzadu: Čo sa stane, vám vyrazí dych

Zdroj: Pixabay

Svet Google je naozaj bláznivý.

Google je najznámejší vyhľadávač na svete, ktorý sa do prehliadačov zadáva miliárdkrát denne, a pre mnohých ľudí je to aj predvolená domovská stránka. Každý, kto pozná rôzne služby spoločnosti Google, ako napríklad Gmail alebo aj YouTube, vie, že vývojári sa vždy snažia o malú zábavu, a vo vyhľadávaní Google sú určite jedinečné veci, ktoré dokážu z vyhľadávania urobiť malý zážitok. Google ich vytvára pre konkrétne príležitosti alebo pre konkrétne kľúčové slovo či frázu, ktorá sa stala obľúbenou, klasickou medzi vyhľadávaniami, alebo dokonca kultovou klasikou.

Easter eggs čiže Veľkonočné vajíčka sú zábavné drobnosti, dokonca vám môžu poskytnúť ďalšie informácie, ale ich zmyslom je hlavne pobaviť.

Google ich vytvára od roku 2000, takže ich už existuje veľa, aj keď ich priamo nevyhľadávate, môžu sa objaviť v nejakej fráze. Napríklad slovo Chicxulub, ktoré pripomína veľmi starý dopad asteroidu a kráter s ním spojený, ak toto slovo zadáte do vyhľadávača, zrazu sa vám po obrazovke rozbehne asteroid a na konci sa obrazovka zatrasie, čo znázorňuje dopad.

Ale rovnako aj film Forrest Gump, ak ho zadáte do Googlu, titulná postava sa vám bude preháňať po obrazovke. Spoločnosť tiež podporuje svojich zamestnancov, aby boli v práci kreatívni, a to počas určitého percenta pracovného času, preto je tu toľko veľkonočných vajíčok. A všetky sú k dispozícii na jednej stránke,

ELGOOG.IM

Kliknite TU.

Obráťte názov vyhľadávacieho giganta a ocitnete sa v trochu inom svete, kde môžete stráviť nejaký čas hraním sa s nezvyčajnými drobnými kuriozitami.

Tu sú niektoré z týchto kuriozít:

Súvisiace články