Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Prevratné novinky v Googli: Úplne sa zmení vyhľadávanie
Zdielať na
Tech

Prevratné novinky v Googli: Úplne sa zmení vyhľadávanie

Zdroj: Pixabay

Spoločnosť Google sa chystá zaviesť novú funkciu, ktorá ovplyvní vyhľadávač.

Spoločnosť Google experimentuje s pridaním kanála Discover Feed na domovskú stránku počítača, ktorý bude zobrazovať odporúčaný obsah popri tradičnom vyhľadávacom poli spoločnosti. Vyhľadávací gigant už predtým v roku 2018 pridal funkciu Discover Feed, ktorá sa objavila na jeho domovskej stránke spustenej na mobilných zariadeniach v USA.

Hovorkyňa spoločnosti Google Lara Levin potvrdila túto zmenu vo vyhlásení pre spravodajský portál The Verge s tým, že ide o experiment, ktorý sa v súčasnosti realizuje v Indii. Akákoľvek zmena na stránke google.com je významná, pretože zostáva najnavštevovanejšou stránkou na svete.

Tí, ktorí používajú prehliadače Chrome na mobilných telefónoch, budú poznať ponúkaný obsah, keďže stránka zobrazuje správy, ktoré sú prispôsobené záujmom používateľa, nech sú akékoľvek. To isté sa teraz robí s cieľom zistiť, ako to bude vyzerať na rozhraní počítača. Experimentálne rozhranie spoločnosti Google je podobné tomu, čo ponúka Microsoft vo svojom vyhľadávači Bing, ktorý už má dlhý zoznam správ a iných informácií.

ZOPÁR FOTOGRAFIÍ, AKO BUDE VYZERAŤ, SA UŽ OBJAVILO NA TWITTERI A NA ROZHRANÍ GOOGLE ICH UŽ MÔŽU VIDIEŤ TÍ, KTORÍ SA ZÚČASTŇUJÚ NA TESTOVANÍ.

Spoločnosť Google už skôr zverejnila veľké oznámenie, a to, že si už čoskoro nebudeme musieť pamätať dlhé a zložité heslá pre každú službu alebo aplikáciu, do ktorej sa prihlasujeme. Spoločnosť Google mení predvolenú možnosť prihlasovania do osobných účtov Google a zavádza kľúče hesiel.

Súvisiace články