Zatiahnuté
15°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Facebook prichádza s prevratnou zmenou: Všetko sa zmení
Zdielať na
Tech

Facebook prichádza s prevratnou zmenou: Všetko sa zmení

Zdroj: Pixabay

Mark Zuckerberg opäť urobil vyhlásenie o Facebooku a Messengeri, ktoré nás necháva v úžase.

Meta urobila veľké oznámenie o sérii nových chatbotov, ktoré čoskoro prídu do Messengeru. Tým sa mení všetko, čo sa robilo doteraz, pretože chatboti budú mať "osobnosť" a budú sa špecializovať na určité témy, napríklad na dovolenky alebo rady pri varení.

Chatboti sú stále v štádiu priebežného vývoja

- povedal zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg, informuje BBC.

V prejave na podujatí Meta v Kalifornii Zuckerberg tiež povedal, že tento rok bol pre umelú inteligenciu úžasný. V júli spustili bota s názvom Llama 2, ktorý je založený na veľkom jazykovom modeli vytvorenom na komerčné účely.

HLAVNÝM CHATBOTOM SPOLOČNOSTI BUDE TERAZ META AI, KTORÝ SA BUDE POUŽÍVAŤ NA ZASIELANIE SPRÁV, NAPRÍKLAD POUŽÍVATELIA MU BUDÚ MÔCŤ ČOSKORO KLÁSŤ OTÁZKY V CHATE. DO PROJEKTU SA ZAPOJILO AJ NIEKOĽKO CELEBRÍT, KTORÉ PREPOŽIČALI SVOJE HLASY RÔZNYM TYPOM CHATBOTOV, VRÁTANE SNOOP DOGGA A KENDALL JENNER.

PODĽA META BUDE HVIEZDA NFL TOM BRADY HLASOM POSTAVU UMELEJ INTELIGENCIE S NÁZVOM "BRU", KTORÁ BUDE CHATOVAŤ O ŠPORTE, A HVIEZDA YOUTUBE MRBEAST SA OBJAVÍ V POSTAVE "ZACH".

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mark Zuckerberg (@zuck)

Spolupracujem s inžiniermi spoločnosti Meta a niekoľkými fantastickými ľuďmi na vytvorení ďalších konštrukcií súvisiacich s umelou inteligenciou, ktoré môžeme všetci používať na vybavovanie vecí alebo len na zábavu. Čoskoro sa s nimi budete môcť stretnúť na Instagrame, Facebooku, WhatsApp a Messengeri

- Zuckerberg zdieľal video s týmto plánom na svojej stránke na Instagrame.

Hoci spoločnosť Meta už oznámila svoj nový headset pre virtuálnu realitu Quest 3, na podujatí poskytla ďalšie podrobnosti. Šéf spoločnosti Meta označil headset za prvý "mainstreamový" headset zmiešanej reality, ktorý bude k dispozícii od 10. októbra. Quest 3 bol uvedený na trh po tom, ako spoločnosť Apple začiatkom tohto roka vstúpila na trh s hardvérom pre zmiešanú realitu s vyššou cenou, a to so zariadením Vision Pro.

Podľa Mata Daya, globálneho riaditeľa pre stratégiu hier v spoločnosti EssenceMediacom, Mark Zuckerberg "oživil" sektor VR. Tvrdí, že plán Meta VR je teraz pevne postavený na hardvéri s cenou pre masový trh. To je v ostrom kontraste s prístupom spoločnosti Apple, ktorý je zameraný na nadšencov špičkových technológií.

Súvisiace články