Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Zmena na Facebooku: Prekvapila milióny ľudí po celom svete
Zdielať na
Tech

Zmena na Facebooku: Prekvapila milióny ľudí po celom svete

Zdroj: Pixabay

Spoločnosť Meta oznámila zaujímavú zmenu.

Zvykli sme si, že veľké zmeny v digitálnom priestore sa dejú neustále a ich tempo sa zrýchľuje, pričom veľké technologické spoločnosti vydávajú tlačové správy pre širokú verejnosť, aby ju informovali o najnovšom vývoji. Do éteru sa dostávajú najmä varovania pred podvodmi a podvodníkmi. Ale stáva sa aj to, že na sociálnej sieti dochádza k novým sprísneniam zabezpečenia, ktoré majú pomôcť chrániť naše najcennejšie poklady, naše údaje v digitálnom priestore.

Teraz však Facebook oznámil úplne inú novinku, zmenu, ktorú si určite málokto všimol.

Logo Facebooku sa zmenilo, ale nie až tak veľmi, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať, je len veľmi mierne modrejšie a Meta o novinke informovala. Dokonca aj písmeno F v logu sa mierne zmenilo, ale aj to môže byť pre vás nepostrehnuteľné. Cieľom bolo vytvoriť väčšiu harmóniu v dizajne, tieto malé drobné zmeny pôsobia na vytvorenie väčšej jednoty medzi prvkami dizajnu. Farby v novom logu sú kontrastnejšie.

Okrem toho drobnými zmenami prešli aj obrázky malých emotikonov.

Spoločnosť Meta teda vykonala malú zmenu loga a týmto oznámením o zmene prekvapila tých, ktorí si túto zmenu možno nevšimli, a vy môžete byť jedným z nich. Podľa portálu The Verge je logické, že nejde o žiadnu veľkú zmenu, keďže platformu denne používajú takmer 2 miliardy ľudí, takže pre nich je konzistencia najistejším bodom.

Kliknutím sem si môžete pozrieť malú animáciu tejto zmeny. Toto je nové logo:

Súvisiace články