Oblačno
13°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Facebook chystá revolučnú zmenu: Čaká nás veľké prekvapenie
Zdielať na
Tech

Facebook chystá revolučnú zmenu: Čaká nás veľké prekvapenie

Zdroj: Pixabay

Zmení spôsob, akým žijeme svoje životy.

Sme na pokraji ďalšej digitálnej revolúcie, alebo sme možno uprostred nej, ale posledný rok sa celý točil okolo umelej inteligencie, ktorá by mohla zmeniť naše životy natoľko, že keď sa rozšíri, nič už pravdepodobne nebude rovnaké a každý prístroj, zariadenie a platforma sociálnych médií sa bude musieť prispôsobiť niečomu novému. Keďže sa stala súčasťou našich životov, možno čoskoro budeme očakávať, že všetko bude fungovať tak, ako to dostaneme od AI na jednom mieste.

Nie je tiež ničím novým, že Facebook je vždy na čele týchto technológií. A keď Facebook niečo zmení, zmení to spôsob, akým robíme veci v našom každodennom živote. Axios teraz priniesol veľmi prekvapivú a dôležitú správu, ktorá pre mnohých z nás nemusí byť prekvapením. Podľa portálu o tom Mark Zuckerberg zatiaľ informoval svojich zamestnancov a veľké oznámenie alebo zdieľanie myšlienok sa uskutočnilo minulý štvrtok.

Čo odvtedy vieme podrobnejšie?

Axios uvádza, že na platformy sociálnych médií vrátane Facebooku a Instagramu pribudnú aplikácie vytvárajúce texty, obrázky a videá pomocou umelej inteligencie. O tom, že materská spoločnosť Facebook robí veľmi seriózny výskum v oblasti umelej inteligencie, sa už predtým objavilo mnoho správ, ale ešte menej konkrétnych informácií o tomto vývoji. Teraz sa však hovorí o tom, že tieto technológie budú čoskoro open source, čo pripraví pôdu pre ešte väčšiu explóziu AI.

Okrem iného sme počuli, že budeme môcť upravovať svoje fotografie na Facebooku pomocou textovej výzvy, ale možno sa v Messengeri dočkáme aj vecí s AI, ktoré nám uľahčia život alebo nás zabavia.

Súvisiace články