Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Najočakávanejšia luxusná výletná loď na svete mešká
Zdielať na
Tech

Najočakávanejšia luxusná výletná loď na svete mešká

Zdroj: ritzcarltonyachtcollection.com

Bude vôbec prvá výletná loď z kolekcie Ritz-Carlton Yacht Collection odhalená? Dokonca aj veční optimisti o tom začínajú pochybovať.

Lodná vetva luxusného hotelového reťazca The Ritz-Carlton tento týždeň oznámila, že už po šiestykrát odkladá debut svojej dlho očakávanej prvej lode Evrima, ktorá pojme 298 cestujúcich. Novým dôvodom oneskorenia sú

pretrvávajúce problémy dodávateľského reťazca a pracovných výziev spôsobených pandémiou, ktorá spomalila výstavbu lode.

ritzcarltonyachtcollection.com

​Douglas Prothero, generálny riaditeľ spoločnosti Ritz-Carlton Yacht Collection, uviedol: "Rovnako ako mnohí iní výrobcovia, aj my sme zažili účinky pandémie COVID spojené s narušením pracovnej sily a dodávateľského reťazca, takže sme museli preložiť termín prvej cesty.

Zároveň podnikajú významné kroky na privítanie hostí na palube Evrimy koncom leta.

ritzcarltonyachtcollection.com

​Spustenie lode Evrima bolo pôvodne naplánované vo februári 2020. Lodenica Hijos de J. Barreras v španielskom Vigu stavia výletnú loď už štyri roky, pričom jej prvá plavba sa oneskorila o 30 mesiacov.

Okrem pandémie však môžu nastať aj iné problémy. Lodenica nemala žiadne skúsenosti s výstavbou luxusných výletných lodí predtým, ako v roku 2017 získala objednávku od spoločnosti Evrima. Špecializovala sa na trajekty, kontajnerové lode a iné špeciálne plavidlá.

ritzcarltonyachtcollection.com

​Loď by mala byť vypustená 6. augusta, pričom jej prvá cesta bude sedemdňová plavba. Loď vypláva z Pireusu (prístav v Aténach) v Grécku a obopláva ostrovy Mykonos, Rodos, Amorgos a Spetses, a plavbu ukončí v meste Bodrum v Turecku. 

Súvisiace články