Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Legendárne Porsche 911 Turbo z filmu Bad Boys predali za astronomickú cenu
Zdielať na
Tech

Legendárne Porsche 911 Turbo z filmu Bad Boys predali za astronomickú cenu

Zdroj: Mecum Auctions

Jedným z legendárnych kúskov filmových áut je aj čierne Porsche 911 Turbo, ktoré sa v roku 1995 objavilo v prvej časti Bad Boys. Režisér Michael Bay môže ľutovať, že si ho vtedy nenechal, pretože teraz stojí dosť veľkú sumu.

​Na aukcii v Mecum sa nedávno objavilo nie len tak hocijaké Porsche, ale 911 Turbo, ktoré Will Smith a Martin Lawrence použili v prvom diele legendárnej akčnej komédie Bad Boys v roku 1995. Ikonické športové auto vzbudilo na aukcii pomerne veľký záujem a nakoniec za neho zaplatili 1,3 milióna dolárov.

Režisér filmu Michael Bay si auto po natáčaní dlho nenechal, ale predal ho priateľovi. A teraz ho na Instagrame naštvalo, že si za neho vtedy vypýtal iba 60 tisíc dolárov.

"Ale som bol hlúpy, že som si ho nenechal!"

Bay ho predal priateľovi, no ten si ho tiež nenechal, ale predal ďalej za 45 tisíc, čo je skutočne ohromujúce, v porovnaní s tým, koľko teraz stojí.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michael Bay (@michaelbay)

Model 911 Turbo, vybavený 3,6-litrovým šesťvalcovým motorom a päťstupňovou manuálnou prevodovkou, je skutočnou klasikou, navyše

je vo vynikajúcom stave, čo je dosť prekvapujúce po tom, čo sa objavil vo filme Michaela Baya, keďže mohol každú chvíľu vyletieť do vzduchu počas gigantického výbuchu.

Našťastie sa mu nič nestalo, a má najazdených len niečo málo cez 55 tisíc kilometrov. Auto Bad Boys je jedným z 350 kusov 911 Turbo tejto generácie, ktoré boli poslané do Spojených štátov, takže je to každopádne vzácny typ, ale jeho cenu vystrelila nahor hlavne filmová minulosť.