Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Športiak z Ukrajiny? Takto by mohol vyzerať
Zdielať na
Tech

Športiak z Ukrajiny? Takto by mohol vyzerať

Zdroj: Max Shkinder/behance.net

Úroveň spracovania je na skutočne vysokej úrovni. Do produkcie však sympatické kupé nezamieri.

​Ukrajina nie je práve krajinou, ktorá by sa mohla pochváliť ktovieako známou históriou na poli automobilového priemyslu. Možno aj preto pôsobí ako prekvapenie elektrický koncept Kraina 225, ktorý navrhol na popud ruského webu Motor.ru dizajnér Max Shkinder. Pokiaľ vám toto meno nič nehovorí, stačí vedieť, že sa jedná o senior dizajnéra McLarenu, a príhodne zadanie, pochádza z Ukrajiny.

Úspešný dizajnér tvorí u McLarenu už ôsmy rok, pričom predtým pracoval tiež pod koncernom VW, presnejšie u mladoboleslavskej Škody. S realitou produkcie sa u Krainy 225 nepočíta, v každom prípade ale ide o Shkinderovu víziu domáceho športiaka z Ukrajiny. Inšpirovaný bol údajne prúdovými lietadlami.

V každom prípade vyzerá Kraina 225 veľmi aerodynamicky sa splývajúcou presklenou strechou a prieduchmi na kapote a bokoch v tvare krídiel. Uhladený predok s výrazným LED osvetlením naznačuje, že by toto kupé/shooting brake s elektrickým ústrojenstvom disponovalo nízkym odporom vzduchu. Ostatne aj zrkadlá sú riešené malými kamerami.

Napriek tomu, že sa jedná o voľnočasový projekt talentovaného dizajnéra, profesionálnym spracovaním a detailmi by ste štúdiu pokojne hádali pôvod u niektorej z veľkých automobiliek. V tomto prípade je však myšlienka športového elektromobilu z Ukrajiny skutočne len digitálnym snom.

Súvisiace články