Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tyson Fury hovorí o ukončení kariéry: Tvrdí, že má v banke 150 miliónov dolárov
Zdielať na
MMA

Tyson Fury hovorí o ukončení kariéry: Tvrdí, že má v banke 150 miliónov dolárov

Zdroj: sita

Tyson Fury sa pripravuje na obhajobu titulu a verí, že by to mohol byť jeho posledný boxerský zápas.

Najbližším súperom šampióna ťažkej váhy organizácie WBC Tysona Furyho by mal byť Dillian Whyte, s ktorým sa stretne 23. apríla. Na prvej tlačovej konferencii pred zápasom sa vyzývateľ nezúčastnil, Fury za to svojho krajana kritizoval, ale čo je zaujímavejšie, hovoril aj o svojom možnom odchode do dôchodku:

"V banke mám 150 miliónov dolárov. Som mladý a zdravý, toto bude môj posledný zápas. Kúpim si obrovskú jachtu,"

prezradil Fury.

V jeho prípade sa musia takéto vyhlásenia brať s rezervou, možno hovoril o svojom odchode do dôchodku len zo žartu, kvôli propagácii súčasného zápasu, alebo to môže myslieť aj naozaj. Už predtým raz ukončil svoju kariéru, po víťazstve nad Kličkom v roku 2015 dostal depresiu a zdalo sa, že sa už nevráti. Nakoniec svoju kariéru obnovil a svojimi tromi zápasmi proti Wilderovi sa stal ešte populárnejším a bohatším ako predtým.

O Furym sa nedávno hovorilo, že bude bojovať o titul proti Anthonymu Joshuovi alebo Oleksandrovi Usykovi, ale nakoniec sa postaví proti povinnému vyzývateľovi Whyteovi. V profesionálnom boxe sa veci menia relatívne rýchlo a ak Fury ukončí kariéru, neuvidíme dlho očakávaný britský superzápas Fury–Joshua.