Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
TOTO je jediná porážka bývalého neporaziteľného šampióna UFC Nurmagomedova
Zdielať na
MMA

TOTO je jediná porážka bývalého neporaziteľného šampióna UFC Nurmagomedova

Khabib Nurmagomedov odišiel do dôchodku bez prehry v MMA pred rokom a pol. Zápasník z Dagestanu však utrpel jednu prehru. Mal len 17 rokov, keď vypadol v zápase samba.

Khabib Nurmagomedov je jedným z najvýznamnejších súťažiacich v histórii MMA. Kariéru ukončil s bilanciou 29-0, ziskom titulu majstra sveta v UFC porazil okrem iných aj Conora McGregora, Justina Gaethjeho či Dustina Poirera. Počas svojej profesionálnej kariéry prehral jediné kolo a vyhral každý zápas.

Na nete je veľa videí s Nurmagomedovom, z ktorých najznámejší je, keď ako malý zápasil s medveďom, no sú aj také, kde počas tréningu pláva v rieke proti prúdu. Nie je to prevratná novinka, ale možno veľa ľudí nevie, že Nurmagomedov nebol počas celej svojej kariéry neporazený. Pred MMA zápasil sambo, čo je zápasenie ruského pôvodu, a v tomto športe bol raz porazený. Mal len 17 rokov, keď bol porazený svojím krajanom Magomedovom Ibragimovom. Po prehre, keď prehral na body, sa mladý Nurmagomedov rozplakal a musel ho utešovať súper.

Ibragimov neskôr rozbehol vážnu zápasnícku kariéru, na OH 2016 získal v uzbeckých farbách olympijský bronz.