Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia: Zomrel majster sveta v kickboxe. Bol odporcom očkovania
Zdielať na
MMA

Tragédia: Zomrel majster sveta v kickboxe. Bol odporcom očkovania

Zdroj: Instagram/fred_sinistra

Mal len 41 rokov. Zomrel na srdcovú zástavu v dôsledku choroby COVID-19. Stalo sa tak 15. decembra v jeho dome v Belgicku, pár dní po tom, čo sa nechal prepustiť domov z nemocnice. Frederic Sinistra sa o covide vyjadroval ako o „malom víruse“ a odmietal sa nechať očkovať.

Zomrel majster sveta v kickboxe Frederic Sinistra, ktorý sa v minulosti celosvetovo preslávil aj ako najsilnejší muž Belgicka.

Majstra sveta, inak v skvelej kondícii, hospitalizovali koncom novembra s ťažkou dýchavičnosťou, keď sa ukázalo, že jeho zdravotné problémy boli spôsobené koronavírusovou infekciou. Sinistra sa do poslednej chvíle snažil hospitalizácii vyhnúť, pretože v existenciu vírusu vôbec neveril. Už predtým zdieľal na svojich stránkach množstvo obsahu proti očkovaniu.

Zápas majstra sveta naplánovaný na 4. decembra bol nakoniec zrušený 26. decembra, ale sľúbil, že sa vráti ešte silnejší. K tomu nakoniec nedošlo. Sinistra do poslednej chvíle odmietal, že by mal covid. Jeho manželka v poslednom príspevku na Instagrame hovorí podobne. Odmieta, že by Sinistrova smrť priamo súvisela s nákazou.

„Budem bojovať, aby bolo jeho meno očistené od všetkých týchto ohováraní,“

napísala. Fake news podľa nej šíri sama Sinistrova rodina.

„Nikdy by nepripustil, aby to, čo sa mu stalo, bolo použité na šírenie strachu a odôvodnenie očkovania,“

dodala manželka, ktorá má s kickboxerom syna Diega (9) a dcéru Céliu (16).

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Fred sinistra (@fred_sinistra)