Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Conor McGregor sa obdaroval jachtou Lamborghini
Zdielať na
MMA

Conor McGregor sa obdaroval jachtou Lamborghini

Zdroj: Instagram

Lamborghini pred rokom predstavilo superjachtu s výkonom štyritisíc koní. V limitovanej sérii sa vyrobí 63 kusov. Jednu z nich si teraz zaopatril aj Conor McGregor.

Talianska spoločnosť na výrobu lodí Tecnomar prišla s modelom Lamborghini 63 už pred rokom a ide o doposiaľ najsilnejšiu jachtu jej výroby, ktorá nesie odkaz založenia legendárnej automobilovej značky v roku 1963. 

Loď bola vyrobená v spolupráci s dizajnérmi Lamborghini. Inšpiráciou jej bolo hybridné superauto značky, limitovaná edícia Sián FKP 37.

„Ak by som si mal predstaviť Lamborghini na vode, bolo by práve takéto,“

uviedol o superjachte Stefano Domenicali, výkonný riaditeľ značky. Trup bol navrhnutý podľa aerodynamického tvaru dvoch majstrovských diel Marcella Gandiniho, Miura a Countach, a strecha sa inšpirovala roadstermi Lamborghini.

Interiér jachty si môžete prispôsobiť do najmenších detailov, rovnako ako pri Lamborghini a vyberať sa dá aj z firemných farieb a materiálov. Palubná doska verne kopíruje kokpit vozidla, s prvkami z uhlíkových vlákien a véčkovým sedadlom, dokonca aj štartovacie tlačidlo je identické.

Štartérov máte k dispozícii hneď dva kusy, keďže superjachtu poháňajú dva motory V12 od MAN, každý s výkonom 2 000 koní, čo zabezpečuje 24-tonovému a 19-metrovému plavidlu rýchlosť 60 uzlov, čo je viac ako 110 km / h.

Ako aj názov naznačuje, z limitovanej série plavidla sa vyrobí len 63 kópií, z ktorých jedna bude stáť 3 milióny eur.

Najčítanejšie