Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Zožrali ženu v oceáne obrovské kraby? Nové stopy v pátraní
Zdielať na

Zožrali ženu v oceáne obrovské kraby? Nové stopy v pátraní

Pozrite si tiež archívne video o migrácii krabov.

Bola priekopníčkou lietania a dodnes presne nevieme, čo sa jej stalo.

Lietanie je jedným z najväčších vynálezov ľudstva a v prvej polovici 20. storočia bolo mnoho priekopníkov tejto revolúcie v doprave. Mnohí z nich sa odvážili podniknúť odvážnu cestu, či už sami alebo s inými. Medzi týchto priekopníkov dobrodružstva patrila Amelia Earhart, prvá žena, ktorá samostatne preletela Atlantik.

Túto historickú misiu dokončila v roku 1932.

Koniec života Amélie Earhart však zostáva záhadou, keďže sa po oblete zemegule nikdy nevrátila domov. Cesta sa nikdy neskončila, pretože Amelia zmizla a zanechala len poslednú hlasovú správu a vrak jej havarovaného lietadla sa nikdy nenašiel. Americké námorníctvo pátralo veľmi dlho a na pátranie spotrebovalo 4 milióny dolárov, ktoré sa napokon skončilo bez toho, aby odborníci našli nejaké stopy.

PÁTRANIE SA VŠAK NESKONČILO.

V roku 2024 ešte stále prebiehalo, len ho už nevykonávalo námorníctvo.

Objavilo sa úžasné množstvo teórií o tom, čo sa jej mohlo stať, od japonského zajatia až po to, že ju zjedli kraby palmové, o ktorých je známe, že sú všežravci. Nehovoriac o najväčších kraboch na Zemi. Na ostrove Nikumaroro sa našli väčšie kosti roztrúsené po celom ostrove a jej lietadlo sa stratilo neďaleko.

Ostrov Nikumaroro je známy aj pre hojnosť palmových krabov. Krab je známy tým, že okrem iného loví čajky a je schopný zjesť celý kokosový orech. Kraby tiež lovia v húfoch pod rúškom noci.

Odborníci a vedci túto teóriu brali tak vážne, že začali experimentovať s tým, kam kraby odnesú svoju korisť po tom, ako ju ulovia. Ukázalo sa, že odchádzajú do svojich nôr. Vedci sa neskôr na miesto vrátili s čuchovými psami a tie vraj zachytili pach, ale nakoniec sa nenašiel žiadny presvedčivý dôkaz, ktorý by naznačoval osud jedného z priekopníkov letu.

PÁTRANIE PO AMELII EARHART POKRAČUJE V PACIFIKU.

Ako vyzerá palmový krab?

Súvisiace články