Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na vrchole hory v Anglicku sa našla záhadná rytina: TOTO je fotografia, ktorá ohromila aj odborníkov
Zdielať na
Chill

Na vrchole hory v Anglicku sa našla záhadná rytina: TOTO je fotografia, ktorá ohromila aj odborníkov

Zdroj: Pixabay

Odborníci nevedia, čo záhadná rytina zobrazuje.

Vedecký časopis IFLScience informoval, že archeológovia vo Veľkej Británii urobili záhadný objav - jednoducho nevedia, čo by mohol predstavovať, a tak sa obracajú na verejnosť, aby zistili, či majú amatéri nejaké nápady.

Nie je to prvýkrát, čo vedci pátrajúci v lone histórie boli jednoducho zmätení tým, čo videli, a nebude to ani naposledy, pretože hlboké vrstvy dejín sú plné takýchto podivností.

Čo je na obrázku?

Obrovský kruh, ktorý akoby bol vyrezaný kovovým kotúčom, a z tejto priehlbiny vybiehajú rovné čiary. To všetko sa našlo na hore Nescliffe, kde sa už predtým uskutočnilo niekoľko vykopávok. Na vrchole kopca stála pred tisícmi rokov pevnosť, ktorú neskôr obsadili Rimania a začlenili ju do svojho opevnenia.

Od zverejnenia tejto záhady sa na nich obrátilo mnoho ľudí, ktorí chceli zistiť, čo by mohlo byť na vyobrazení, pričom mnohí naznačovali, že by mohla zobrazovať tehotnú ženu, zatiaľ čo iní tvrdia, že ozbrojeného vojaka.

Stále však nie je známe, čo kresba zobrazuje, a tak pátranie po stopách pokračuje. Ak sa chcete zapojiť do jej riešenia, ďalšie podrobnosti nájdete na stránke IFLScience.

Súvisiace články