Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pri výbuchu najznámejšej mexickej sopky vyletelo z krátera niečo zvláštne
Zdielať na
Chill

Pri výbuchu najznámejšej mexickej sopky vyletelo z krátera niečo zvláštne

Zdroj: Pixabay

Sopka Popocatépetl prekvapila očitých svedkov.

Sopka Popocatépetl je jednou z najaktívnejších sopiek v Mexiku. Španieli prišli do oblasti v roku 1519 a odvtedy bolo zaznamenaných viac ako 20 sopečných erupcií.

Počas poslednej erupcie sa tam nachádzal aj chlapík menom Luis Guerra a urobil niekoľko záberov sopky a mesiaca, ktorý vykukuje spoza nej. Až neskôr si všimol, že na vrchole krátera sa objavilo niečo nezvyčajné.

Zdá sa, že ide o umelo vytvorený objekt, prinajmenšom jeho tvar je príliš pravidelný na to, aby išlo o kus skaly, ktorý vyletel. Obrázok zverejnila na Facebooku chlapcova priateľka Karla García, pretože Luis sám nie je veľmi dobrý v sociálnych médiách.

Manželia, ktorí žijú v strednom Mexiku, často fotografujú ako koníček a tentoraz sa im pošťastilo zachytiť pravdepodobné UFO. Bolo by pekné, keby sa im podarilo získať bližší záber podivného objektu, ale zatiaľ si musíme vystačiť bez neho.

Tentoraz Luis urobil smartfónom niekoľko fotografií a videí, ale fotografiu neidentifikovaného lietajúceho objektu poslal len svojej priateľke. Vzhľadom na jeho technické zručnosti je takmer nepredstaviteľné, že by to sfalšoval.

Podľa fanúšikov UFO sú sopky pre mimozemšťanov z nejakého dôvodu mimoriadne atraktívne, možno preto, že si zriadili základne hlboko v našej planéte a krátery využívajú ako akúsi vstupnú bránu. Je však tiež možné, že nejakým spôsobom využívajú ich energiu, napríklad na pohon svojich dopravných prostriedkov.

Foto TU.

Súvisiace články