Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Uniesol som ruského mafiána: Čo teraz?!
Zdielať na
Chill

Uniesol som ruského mafiána: Čo teraz?!

Zdroj: Ikar

Karsten Dusse pokračuje vo svojej krimi mafiánskej mindfulness paródii – po prvej knihe Sústreď sa na vraždu sledujeme ďalší príbeh právnika Björna Diemela: opäť využíva všímavosť ako východisko pre mnohé problémy a prekážky, ktoré sa vám dostanú do cesty. Tentoraz ide o otázku vnútorného dieťaťa, teória, ktorú mnohí považujú za reálnu a legitímnu. Ako tvrdí Björn, „je to dobrá metóda na hľadanie dôvodov problémov :-) “.

Práve vyšiel 2.diel mafiánskeho krimi, ktorý sa ešte viac sústredí na vraždu...ale prirodzene s veľkou dávkou nadhľadu, čierneho humoru, sarkazmu a mindfulness.
Moje vražedné vnútorné dieťa.

Björn Diemel si polepšil a za všetko vďačí kurzu sústredenosti. Niekdajší „diablov“ advokát má konečne viac času na dcéru a aj jeho hádky s manželkou prebiehajú akosi láskavejšie. Nečudo, keď sa človek stane vodcom nie jedného, ale hneď dvoch mafiánskych klanov, predpokladá sa, že má istý nadhľad. Hoci z prchkého Dragana neostalo veľa na spomínanie a ani s druhým uväzneným bosom to nevyzerá ružovo, Björn stále nie je spokojný. Prečo si nedokáže užívať nadobudnutú slobodu a moc? Nervy má neustále na prasknutie a k tomu to ustavičné vraždenie...

Mafiánsky chlebíček je tvrdý ako päsť s boxerom a aby sa Björn stotožnil s novou profesiou, potrebuje pomoc. Jeho mentálny kouč Joshka Breitner vie ako na to. Vďaka príručke Vnútorné vymodlené dieťa Björn zisťuje, že všetky jeho súčasné problémy pramenia v detstve. A že ak chce prijať samého seba, musí najskôr prijať potreby svojho vnútorného dieťaťa. Má však na to dosť odvahy?

Vypočujte si úryvok.
Z knihy číta Alfréd Swan:

Moje vražedné vnútorné dieťa je opäť veľmi mnohovrstevná kniha a vyniká najmä jedinečný spôsob, akým je napísaná. Ľahký a príjemný štýl, humorný, zaujímavý príbeh. Áno, miestami pritiahnutý za vlasy, menej reálny, ale stále pobaví...a prečo nie?
Život musíme brať aj z nadhľadu, s úsmevom a prižmúrením očí.

Výborne je doň zakomponovaná všímavosť a teória vnútorného dieťaťa, čo dáva impulzy na premýšľanie aj u samotného čitateľa: možno sa vrátite aj vy do detstva, budete pátrať, zamyslíte sa nad niektorými vašimi reakciami, ktoré mohlo spôsobiť to vaše vnútorné dieťa.
Kniha vyšla vo vydavateľstve Ikar.

Súvisiace články