Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Americké námorníctvo má oveľa viac záberov s UFO: Držia ich v tajnosti!
Zdielať na
Chill

Americké námorníctvo má oveľa viac záberov s UFO: Držia ich v tajnosti!

Zdroj: DoD/US Navy

Pred viac ako rokom Pentagon zverejnil správu o udalostiach posledných dvoch desaťročí, teraz označovanú ako Unidentified Atmospheric Phenomena (UAP) namiesto UFO.

Verejné dokumenty analyzované nezávislou výskumnou skupinou americkej vesmírnej agentúry NASA obsahujú celkovo 143 prípadov zaznamenaných od roku 2004, pre ktoré sa nenašlo žiadne vysvetlenie.

Ministerstvo obrany Spojených štátov však nezverejnilo všetky pozorovania UAP. V nedeľu Science Alert upozornil na prekvapivé vyhlásenie hovorcu amerického námorníctva v reakcii na žiadosť o slobodnom prístupe k informáciám organizácie Black Vault, ktorá už roky presadzuje zverejnenie súborov UAP. V apríli 2020 sa obrátila na americké námorníctva, niekoľko dní po tom, čo bol dostupný záznam troch pozorovaní.

Oficiálna odpoveď zaslaná dva roky po odoslaní žiadosti nepoprela existenciu ďalších videí UAP, ale odmietla ich poskytnúť z dôvodov národnej bezpečnosti. Podľa stručného zdôvodnenia môžu tieto dokumenty aj v detailoch poskytnúť cenné informácie o operáciách, zraniteľnosti a schopnostiach ministerstva obrany a námorníctva.

Podľa Black Vault je na základe toho jasné, že nahrávok UAP je oveľa viac, no koľko presne a čo obsahujú, zostáva zatiaľ záhadou.

Súvisiace články