Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obrovské oznámenie vedcov pre celé ľudstvo: Našli zdroj pozemského života, jeho pôvod je celkom šokujúci
Zdielať na
Chill

Obrovské oznámenie vedcov pre celé ľudstvo: Našli zdroj pozemského života, jeho pôvod je celkom šokujúci

Zdroj: Pixabay

Na povrch vyšiel nezvyčajný objav.

Záujem o vesmírny výskum je v posledných mesiacoch úžasný, za čo môžu najmä dva obrie projekty NASA, misia roveru Perseverance a zábery vesmírneho teleskopu Jamesa Webba, ktoré zásadne menia predstavy ľudstva o vesmíre. To druhé je tiež úžasný úspech, pretože dokážeme veľmi rýchlo dosiahnuť úžasné a veľkolepé výsledky.

V tomto duchu sú ďalšie veľké výskumy a výskumy vykonávané odborníkmi oveľa populárnejšie ako kedykoľvek predtým. Interesting Engineering píše, že vedci urobili úžasný objav analýzou vzoriek, ktoré na Zem priniesla japonská vesmírna sonda Hayabusa-2. Vzorky k nám dorazili ešte v roku 2020.

Sonda odobrala vzorky z asteroidu vzdialeného približne 300 miliónov kilometrov od Zeme a teraz po 2 rokoch, po sérii analýz, dospeli k záveru, že voda, ktorá je zdrojom života na Zemi, môže pochádzať z asteroidov na okraji Slnečnej sústavy, čo znamená, že na začiatku jej formovania to boli pravdepodobne asteroidy, ktoré priniesli vodu na Zem.

To môže veľmi úzko súvisieť s objavom, ktorý bol tiež nedávno zverejnený, že aj aminokyseliny nevyhnutné pre vznik života mohli na našu planétu doraziť z asteroidov. Vedci však tiež zdôraznili, že asteroidy nie sú jediným zdrojom týchto stavebných prvkov.

Súvisiace články