Polojasno
10°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Záhadné dvere v obrovskej výške: Kde sa tam vzali?
Zdielať na

Záhadné dvere v obrovskej výške: Kde sa tam vzali?

Pozrite si tiež archívne video o horách a teple.

O záhadnom zázname sa objavilo mnoho teórií, ale existuje aj rozumné vysvetlenie.

Stopy ľudstva možno nájsť na tých najzvláštnejších miestach na svete, od úžasných hĺbok až po ohromujúce výšky. Dobývať našu planétu však niekedy znamená úplne zmeniť prostredie.

Práve to sa stalo v tomto prípade, čo spôsobuje, že na prvý pohľad - a vlastne ani na druhý - je úplne nepochopiteľné, ako a prečo vznikli dvere na skale visiacej prakticky v ničom. Kuriozita v čínskom pohorí Woniu, ktoré sa nachádza aj v provincii Šangdong, vzbudila záujem ďalších ľudí, a tak sa pomocou dronu natočilo efektné video zvláštneho vchodu a ľudia si, samozrejme, začali klásť otázky.

Krátke zábery si teraz pozreli milióny ľudí a až 25 tisíc ľudí cítilo potrebu vyjadriť sa. Väčšina z nich sa pýtala na vysvetlenie umelo vytvorených dverí v skalnej stene.

Niektorí to vysvetľovali ako dielo umelej inteligencie a tvrdili, že musí ísť o zmanipulované video, ale napriek tomu, že technológia dnes nemá problém oklamať ľudí takýmto videom, ukázalo sa, že ide o skutočnú sériu záberov.

A komentár, ktorý prišiel len pred niekoľkými dňami a odvtedy sa stal pomerne populárnym, ponúkol veľmi jednoduché vysvetlenie týchto dverí, presnejšie ich umiestnenia:

„Dvere boli kedysi skladom výbušnín v kameňolome. Pôvodne bol postavený na úrovni zeme, ale teraz to vyzerá, akoby bol postavený na vrchu tej vyčnievajúcej skaly. Nakoniec sa okolo nej odstrelilo toľko skál, že pod kedysi prízemnými dverami je teraz skalná stena.“

Súvisiace články