Jasno
21°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Kamera zachytila v tajnej komore egyptskej pyramídy mimoriadnu vec
Zdielať na

Kamera zachytila v tajnej komore egyptskej pyramídy mimoriadnu vec

Pozrite si tiež archívne video o múmii mnícha.

Presný účel tajných komôr a baní zostáva naďalej záhadou.

Egyptské pyramídy dodnes udivujú ľudstvo, a hoci si myslíme, že o nich vieme všetko, pravdou je, že tisíce záhad sa odhaľujú zakaždým, keď vedci kopú v okolí týchto monumentálnych stavieb. Jednou z najväčších záhad okolo Veľkej pyramídy v Gíze je účel komôr a šácht, ktoré stavbu obklopujú.

Podľa niektorých teórií išlo o vetracie otvory, zatiaľ čo iné teórie naznačujú, že tieto otvory do neba skutočne slúžili na pozorovanie veľkých hviezd na oblohe. Mali rituálny účel, keďže vysielali dušu faraóna na oblohu. Tieto teórie však mnohí spochybňujú a spoločnou niťou v diskurze učencov je, že nevieme presne, na čo slúžili.

S pribúdajúcimi novými informáciami sa však teórie menia. A často sa odhalia skutočne prekvapujúce skutočnosti.

ROBOT ZACHYTIL NA KAMERU NIEČO, PRE ČO ZATIAĽ NEMÁME VYSVETLENIE.

Vo Veľkej egyptskej pyramíde sú časti, do ktorých sa človek nedostane, pretože chodby a otvory sú veľmi úzke, preto vedci strávili roky stavbou robota, ktorý skúmal neviditeľné priestory vo vnútri pyramídy. Robot však naráža aj na prekážky, pretože chodby sú zablokované.

Tajné otvory boli objavené pred 30 rokmi a odvtedy sa skúmajú, aby sa zistilo, prečo ich tvorcovia mohli vybudovať.

Nakoniec sa v tajnej chodbe objavila komora s tajnými symbolmi na povrchu, ktoré sa zatiaľ nepodarilo rozlúštiť, ale robot ich už odfotil. Zatiaľ teda zostáva záhadou, prečo boli tajné komory pyramídy postavené pred tisíckami rokov.

TU SÚ SNÍMKY TAJNÝCH SYMBOLOV VO VNÚTRI KOMORY, KTORÉ UROBIL ROBOT DJEDI:

Súvisiace články