Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vedci urobili ohromujúci objav o najväčšom predátorovi sveta
Zdielať na

Vedci urobili ohromujúci objav o najväčšom predátorovi sveta

Pozrite si tiež archívne video o tyranosaurovi na Temži.

Vedci urobili ohromujúci objav o Tyranosauroch, ktorý odhalil ohromujúce a záhadné čísla. Ich nový výskum tvrdí, že na Zemi žilo počas histórie približne 1,7 miliardy Tyranosaurov Rex. Je to prekvapivo vysoké číslo a otvára nový pohľad na desivý svet dinosaurov.

V STARŠEJ ŠTÚDII VEDCI PÔVODNE DOSPELI K ZÁVERU, ŽE POČET T-REXOV MOHOL BYŤ AŽ 2,5 MILIARDY, ČO JE NAOZAJ NEUVERITEĽNÉ. NEDÁVNA ŠTÚDIA VŠAK VYVOLÁVA POCHYBNOSTI A ĎALŠÍ VÝSKUM ODHALIL SKUTOČNOSŤ, ŽE V SKUTOČNOSTI BY TOTO ČÍSLO MOHLO BYŤ LEN 1,7 MILIARDY.

Prečo sa toto číslo neustále mení? V novej štúdii boli použité nové údaje, ktoré pôvodná štúdia ignorovala. Predpokladá sa, že pôvodná štúdia nadhodnotila mieru prežitia a schopnosť produkcie vajec T-Rexov, a preto boli výsledky skreslené. Výsledky novej štúdie naznačujú, že každá generácia T-Rexa pravdepodobne pozostávala z 19 000 jedincov a že celkovo existovalo približne 90 000 generácií. Tieto údaje ukazujú, že v skutočnosti žilo na Zemi oveľa menej T-Rexov, ako sa doteraz predpokladalo.

Záhada však stále zostáva. Kde sú fosílie T-Rexa? Ak sú nové odhady správne, našla sa len veľmi malá časť tohto obrovského a desivého dinosaura. To si vyžaduje ďalší výskum a ponúka možnosť nových objavov v budúcnosti. Naše poznatky o T-Rexovi sa neustále vyvíjajú a mnohé fascinujúce objavy v posledných rokoch dodali našej minulosti vzrušenie a tajomstvo. Možno nikdy úplne nepochopíme skutočný počet a životný priestor týchto legendárnych tvorov na Zemi.

Súvisiace články