Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nečakaný objav v Egypte: Nájdený medzi kameňmi pyramíd
Zdielať na

Nečakaný objav v Egypte: Nájdený medzi kameňmi pyramíd

Pozrite si tiež archívne video o tom, ako to vyzerá vnútri Cheopsovej pyramídy.

Chemik tvrdí o Veľkých pyramídach niečo mimoriadne.

Egyptské pyramídy sú predmetom ohromujúceho množstva teórií vo vedeckej komunite, medzi konšpiračnými teoretikmi a, samozrejme, na celom webe, pričom táto téma zaujíma každého. Napríklad Veľká pyramída v Káhire je vysoká 147 metrov a bola postavená z približne 2,5 milióna kamenných blokov. Mnohé z kameňov vážia do 3 ton, ale sú medzi nimi aj také, ktoré vážia desiatky ton. Bolo predložených niekoľko teórií, že tieto kamene mohli byť na miesto dopravené, a našli sa záznamy o ťažbe kameňov.

Ďalšia teória o preprave kameňov, ktorá bola objavená z vesmíru, hovorí, že okolo pyramíd sa mohli pred tisíckami rokov hadiť dnes už vyschnuté ramená Nílu a kamene prenášať po vode. Stopy týchto ramien sa našli.

Stavbou pyramíd sa zaoberali aj starovekí historici vrátane Herodota.

Istý chemik však už skôr vyslovil prekvapujúce tvrdenie, ktoré patrí medzi unikátne. Podľa odborníka neboli bloky k pyramídam dopravené, ale boli odliate na mieste vedľa pyramíd. A profesor Joseph Davidovits to odvodil na základe nálezu zvyškov vlasov vo vnútri jedného z kameňov. Podľa tejto teórie sa na mieste miešala vápencová drvina, vápenec a voda a bloky sa tu odlievali, čo by mohlo vysvetliť zvyšky vlasov v kameňoch v blízkosti pyramídy.

Neskôr sa vedcovi dokonca podarilo experimentovať s receptom na báze vápenca, aby vytvoril bloky s dostatočnou hustotou a pevnosťou.

Podľa iných teórií boli umelo vyrobené len vonkajšie bloky a tie vo vnútri pyramídy boli menej opracované, takže táto teória naznačuje hybridné riešenie. Samozrejme, tieto teórie sa stretli s veľkou kritikou, ale mali priaznivý vplyv na vedecké myslenie.

Súvisiace články