Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
To, čo našli vedci v hlbinách pekelne úzkej jaskyne, prepíše dejiny ľudstva
Zdielať na
Video

To, čo našli vedci v hlbinách pekelne úzkej jaskyne, prepíše dejiny ľudstva

Zdroj: NETFLIX

Vedci zostúpili do hlbín temnoty, aby objavili to, čo vôbec nečakali.

Dvestopäťdesiattisíc rokov v hlbinách jaskyne odhalilo nevídanú históriu ľudstva a teraz si to všetko môžeme pozrieť v dokumentárnom seriáli na Netflixe. Seriál Unknown je sériou samostatných krátkych filmov, ktoré spája téma sfilmovania veľkých vedeckých úspechov rôznych odborov a veľkých objavov ľudstva. V prvej časti sa do centra pozornosti dostali napríklad egyptské pyramídy a najznámejší archeológovia tejto krajiny pretekali s časom, aby pred kamerami urobili fantastické objavy.

Senzačné sú aj zábery, pri ktorých sa pred kamerou odhaľujú dych vyrážajúce nálezy, napríklad sarkofágy.

A v novej epizóde (Kostná jaskyňa) sa prenesieme do hlbín jaskyne s názvom Rising Star, ktorá sa nachádza v Afrike, kde vedci objavili pohrebisko nám doteraz neznámeho druhu človeka. Homo naledi žil pred stovkami tisíc rokov a možno vymrel pred 300 tisíc rokmi, pričom pred kamerami ožívajú neuveriteľné uzavreté priestory. Vidíme, ako sa vykopáva hrobka Homo naledi a potom sa pred kamerami dejú veci, ktoré sú oslavou vedy. Lee Berger, vedúci vedeckých vykopávok, sa vo filme vydá tam, kde ešte nikto nikdy nebol, a urobí prekvapujúci objav. Nájde sa aj kostra, ktorá drží v ruke predmet, čo naznačuje vieru v posmrtný život.

Vo filme senzačné zábery odhaľujú temné tajomstvá jaskyne a vedúci tímu Lee Berger objaví v hlbinách jaskyne ešte niečo ohromujúce, čo sa teraz v tomto filme prvýkrát objaví na Netflixe. Tu je ukážka:

Súvisiace články